6 думи, които да махнете от автобиографията си


6 думи, които да махнете от автобиографията си
Снимка: Thinkstock/Guliver

Въпреки че мениджърите на различните компании използват различни методи при назначаването на нови служители, автобиографията остава важна част процеса. И тъй като автобиографиите са толкова важни, хората продължават да използват старомодни думи, дори клишета в документите си.

Дори това да не звучи като голям проблем, ако отделите малко повече време на резюмето си, ще постигнете по-голям успех. Не забравяйте, че е работодателят ще търси това, което ви прави уникални, за да ви наеме. Сайтът "Бизнес Инсайдър“ публикува 6-те думи, които трябва да премахнете от резюмето си.

1. "Усвоена, използвана“

Всички ги използват в автобиографиите си, а тези думи с нищо не помагат. Не използвайте цветист език, който не означава нищо. Ако се стремите да изглеждате по-убедителни като използвате "усвоена“, е добре да знаете, че всъщност изобщо не е така.

2. "Подпомага“

Търсещите работа понякога стават скромни, когато трябва да включат своите постижения. Един от начините е като включат думата "подпомага“, което всъщност означава, че работата е свършена съвместно с някой. Доверявайте се повече на себе си.

3. "Отговорен за...“

Това са думи, които ще се намерят във всяка лоша длъжностна характеристика, затова трябва да се премахнат. "Предлага и изпълнява процедура за...“ е много по-добрият вариант.

4. "Работил“

Важно е в резюметата да показвате, че сте „активни и специфични“, а глаголи в минало време няма да ви помогнат. Избягвайте ги и използвайте "изчислява“, "стартира“ и т.н.

5. "Използването на наречия“

По-добре използвайте повече глаголи, отколкото наречия. Те са напълно излишни, когато кандидатствате за нова работа.

6. "Цел“

Изтрийте тази дума от автобиографиите си. Тя е старомодна и нито едно резюме не се нуждае от нея. Просто помислите кои думи биха привлекли вниманието на работодателя.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама