6-те най-често срещани типове шефове


6-те най-често срещани типове шефове
Снимка: iStock/Guliver

В живота си ще общувате поне с няколко различни шефове. Всеки от тях ще има своите специфични разбирания за управлението. И ако искате да оцелеете в света на бизнеса, ще трябва да се научите да се нагаждате. Какви обаче са най-често срещаните типажи сред началниците? Разкрива ни ги Inc.com.

1. Шефът, който ви оставя да си вършите работата

Този шеф се гордее със свободата и гъвкавостта, която дава на служителите. Той няма да ви се пречка и да се меси във вашите проекти, но в същото време може да ви даде насока откъде да започнете.

Вярва, че всички работници са най-ефективни, когато неговата намеса е минимална, което от своя страна може да бъде едновременно овластяващо и объркващо. Ако работите с такъв шеф, знайте че комуникацията е от ключово значение. Ако имате нужда от помощ, ще ви се наложи да го помолите за такава. Ако нещо не е ясно, ще трябва да попитате за допълнителна информация. В противен случай ще трябва сами да се справяте със ситуацията.

2. Властният шеф

Властният шеф може да попада в редица подкатегории. Той може отчаяно да се опитва да изкачи корпоративната стълбица и да се фокусира само над това как неговата работа изглежда в очите на по-висшестоящите от него. Може да бъде нарцистичен или егоцентричен. Може просто да харесва усещането, че има власт над другите.

Във всеки случай, този тип шеф е непреклонен и може да наложи строги правила и срокове, който да ви се наложи да спазвате. Това може да превърне вашата работа в истинско предизвикателство. За да се справите с него, трябва да бъдете готови да правите компромиси.

3. Микромениджърът

Той обича да се рови в подробностите и да ви казва какво и как точно трябва да направите. Дори и да изразите недоволство от този начин на работа, малко вероятно е микромениджърът да го вземе под внимание.

Вместо това, най-добре е да държите задачите, който са най-важни за вас, на разстояние от него, да поддържате комуникационна връзка и да се опитате да изградите по-добре доверие помежду ви. Хората се превръщат в микромениджъри най-вече заради вътрешна тревожност и напрегнатост.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама