6 знака, че трябва да напуснете работа


6 знака, че трябва да напуснете работа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Веднъж свикнем ли с рутината, ни става доста трудно да убедим сами себе си, че е нужна промяна. В началото работата ви може да ви е изглеждала интересна и перспективна, но дали все още заслужава таланта ви? Много хора остават на определено работно място само за да плащат сметките си и забравят за предишните си мечти и амбиции. Ако не желаете да бъдете един от тях, помислете за преориентиране. Времето за това е дошло, когато:

Не виждате път нагоре. Нямате какво повече да научите на това място, нито накъде да растете.

Нямате от кого да се учите – липсва фигура на ментор. Или пък ви се е налага вие да обучавате другите, но това не ви удовлетворява.

Колегите ви не желаят да чуят вашите идеи за промяна. Предпочитат да са пасивни и нещата в офиса да протичат по един и същ начин, дори той да не е най-добрият.

Не използвате потенциала си. Чувствате се като кон с капаци, възлагат ви само да реализирате нечии други идеи без да ви дадат възможност да предложите свои.

Шефът ви не ви разбира, а и вие него. Имате сериозни разминавания във възгледите за това как трябва да протича работата. Не бихте могли да се развиете като професионалист в подобна обстановка.

Не отивате на работа с удоволствие. Всяка понеделник сутрин – или която и да е друга сутрин – имате неприятно усещане, когато тръгвате за офиса. Сигурен знак, че трябва да потърсите нещо по-вълнуващо.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама
Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама