8 знака, че сте избрали правилната професия


8 знака, че сте избрали правилната професия
Снимка: iStock/Guliver

Много хора имат погрешното убеждение, че работата не може и не трябва да бъде удоволствие. Но когато човек е направил точните избори, открива, че да станеш сутрин и да се запътиш към офиса не е усилие. Избрали ли сте правилните за вас професия и работно място? Отговорът е да, ако се разпознавате в следните признаци:

1. Намирате работата си за удовлетворяваща

Парите не са единственото, което ви задържа на нея. Наистина ви харесва да виждате и нематериалните резултати от труда си.

2. Мотивирани сте

Когато алармата иззвъни сутрин, какви мисли минават през главата ви? Ако нямате търпение да отидете на работа и да започнете да отхвърляте задачите си една по една, то това е правилната сфера на дейност за вас.

3. Не сте депресирани в неделя вечер

За мнозина това е най-омразното време от седмицата, тъй като уикендът приключва, а до следващия има пет дълги дни. Ако сте щастливи от работата си, понеделниците и петъците трябва да са еднакво приятни за вас.

4. Не сте в режим "оцеляване"

Някои хора подхождат към работата като към битка – просто се опитват да изкарат до следващия ден. По-добрият вариант е да сте в режим „атака“: да сте дейни и готови за развиване на нови възможности.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама