Какво е да работиш като принцеса на Дисни


Какво е да работиш като принцеса на Дисни
Снимка: Getty Images/Guliver

Да започнеш работа като принцеса на Дисни може да звучи като истинска приказка. Вероятно бихте предположили, че работата включва готин костюм (за който със сигурност сте мечтали като деца), постоянни разходки в супер забавните паркове на Дисни и стотици снимки на ден с малки фенове от цял свят. Но в позицията има много повече изисквания, отколкото бихте си помислили. Ето какво са разкрили някои от момичетата, чиято работа е да поддържат магията жива.

Процесът на прослушване е труден

Обикновено прослушването за дадена роля означава, че трябва да знаете точно какво да правите и какво да кажете, за да паснете на конкретния характер. Интересен факт е, че вие нямате право да кажете в каква роля бихте искали да се преобразите. Просто отивате на кастинг, дават ви реплики и можете да се превърнете както в Спящата красавица, така и в принцеса Фиона от "Шрек".

Трябва да сте на определена височина и килограми

Вероятно не е шокиращо да чуете, че жените трябва да изглеждат по определен начин, за да станат принцеса на Дисни. Но мнозина може и да не знаят, че тези жени, освен излъчване и харизма, трябва да бъдат с определена височина – между 1.62 и 1.65см и около 50-53кг. Това е така, защото актьорите от Дисни трябва да могат да "влязат" във вече съществуващи костюми. Тоест, никой не получава нов костюм според своите размери, нито пък се коригира някой стар.

Трябва да изглеждате перфектно през цялото време

Освен височината, вашият външен вид е изключително важен, когато сте принцеса на Дисни. Компанията има определен стил, който се очаква техните служители да следват. Някои от насоките са, че косата ви трябва да бъде естествен цвят, а ноктите ви да са къси и в бледорозов нюанс. Има хора, които пък следят погледите на принцесите – дали не изглеждат тъжни, например. Тези изисквания важат и за свободното време, защото според договорите, всички момичета са посланици на Дисни и трябва да водят здравословен начин на живот и да изглеждат добре.

Трябва сами да се гримирате

Може би си мислите, че да си принцеса означава всеки ден да за вас да се грижи екип от професионалисти, но това не е така. Вместо това, принцесите се учат на специални семинари как да правят своя грим по време на работа. Разбира се, залага се на естественото излъчване, така че не е непосилна задача.

Ще чуете най-големите тайни на хората

Да си принцеса означава, че постоянно си под светлината на прожекторите – всички те гледат, а понякога нещата могат да станат наистина лични. Очевидно хората забравят, че това са просто обикновени хора в костюми, и започват да говорят на любимите си герои. Брайана Смит, която години наред е била Рапунцел, споделя тежък момент, в който жена й е казала, че е загубила дъщеричката си, която била голям фен на Рапунцел. Понякога емоциите са наистина трудни за овладяване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама