Ако не са ви наели на работа, направете това


Ако не са ви наели на работа, направете това
Снимка: iStock/Guliver

Поканени сте на интервю за мечтаната позиция, подготвили сте се добре, смятате, че е минало успешно. И все пак една седмица по-късно ви съобщават, че няма да ви наемат. Разочарованието със сигурност е голямо, но не унивайте – може би все още има начин да получите работата. Пробвайте тези 3 стратегии.

Поискайте отзиви за представянето си. Важно е как човек отвръща на отхвърлянето. Изкушаващо е просто да игнорирате имейла, в който ви обясняват, че няма да ви наемат, и да продължите с търсенето. Изкушаващо е и да им напишете гневен отговор. Вместо това се опитайте да разберете какво не ви е достигнало и как да подобрите уменията си. Напишете имейл, в който благодарите за отделеното време. Поискайте отзиви и попитайте какво можете да направите, за да ви имат предвид, ако в бъдеще се отвори позиция.

Поинтересувайте се от курсове или стажантски програми в същата компания. Ще покажете, че сте упорити, мотивирани и имате желание да учите. А и ще получите възможност да опознаете средата и да прецените дали наистина е правилното работно място за вас.

Поправете се. Ако знаете, че на някой въпрос по време на интервюто, сте дали неподходящ отговор, опитайте да поправите грешката си. Изпратете имейл до компанията, в който давате нов, по-обоснован отговор. Може и да не доведе до резултат, но поне ще им покажете, че сте сериозни относно позицията и не се отказвате лесно. Много работодатели ценят тези качества.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама