Дневниците на принцесата: Божествената Амира от Саудитска Арабия


Дневниците на принцесата: Божествената Амира от Саудитска Арабия

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. Вече ви запознахме с невероятните житейски истории на две силни и еманципирани принцеси от арабския свят. Днес ще ви срещнем с прекрасния ангел на Саудитска Арабия - принцеса Амира.

Красавицата с маслинени очи и матова кожа е омъжена за саудитския принц Ал Уалид бин Талал и е сред най-известните жени в страната си. По света е позната като яростен боец за правата на жените и с отказа си да носи традиционно ислямско облекло за сметка на европейския стил. 

Ослепителната принцеса е родена на 6 ноември 1983 година, но за личния ѝ живот се знае изключително малко. Тя попада в полезрението на обществото, когато казва заветното „Да” на своя съпруг Ал Уалид Бин Талал. Той не е син на сегашния крал, но за сметка на това е внук на някогашния велик крал Абдулазис и затова се причислява към кралското семейство. Принцът е находчив бизнесмен и заема 22 място в света по богатство.

Въпреки че вече бившата двойка обитава толкова консервативна страна като Саудитска Арабия, можем да кажем, че двамата живеят по „европейски”. Ал Уалид не е женен за няколко жени едновременно и дори преди да мине под венчилото, винаги се развежда с предишната си изгора. В тази връзка, красивата Амира не е нито първата, нито последната му жена. Двойката се развежда през 2013 година, няма деца, но и до ден днешен поддържа чудесни приятелски отношения.

Въпреки развода си с богатия принц, черноокият ангел продължава да застава твърдо зад различни благотворителни каузи, присъщи на една истинска кралска особа. Амира е призната за един от най-активните филантропи в световен мащаб, а жените в Саудитска Арабия я боготворят. И определено има защо -тя се бори за техните права неуморно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама