Как да използваме по-добре езика на тялото


Как да използваме по-добре езика на тялото
Снимка: iStock/Guliver

Правилното използване на езика на тялото в ежедневната комуникация може да изиграе ключова роля в отношенията ви с хората и в личностното ви развитие. Прочетете тези 6 съвета на Американската асоциация по мениджмънт, за да разберете как да използвате езика на тялото си по-целенасочено и да имате по-ефективни резултати.

1. Ако искате да повишите самоувереността си, заемете позата на силния. Учени от Харвардския университет доказват чрез редица изследвания, че заемането на позата на властта (изпънато в стола тяло, с ръце зад тила или изправено тяло с изпъчени гърди), стимулира отделянето на тестостерон (хормонът, свързан със силата и усещането за доминантност) и понижава отделянето на кортизол – хормона на стреса. Приложете го, когато се нуждаете от малко самомотивация и самочувствие и ще се изненадате от резултатите.

2. За да звучите по-авторитетно, говорете тихо. Преди важна среща или телефонен разговор, си дайте малко време и успокойте гласа си. По време на самия разговор се опитайте да не повишавате гласа си в края на изречението, а по-скоро да задържите тембъра си в ниските диапазони. Ако искате да зададете важен въпрос, не акцентирайте в края на изречението. Вместо това, поставете акцент само на съществената част от него, без излишни пискливи звуци.

3. Не стойте с кръстосани ръце и крака, ако искате да подобрите паметта си. Едни от най-известните изследователи на езика на тялото, Алън и Барбара Пийз, правят невероятно откритие за връзката между кръстосаните крайници и способността за запомняне. Резултатите от тяхно изследване показват, че хората със свободно оставени ръце и крака запомнят с 38% повече от хората с кръстосани.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама