Не казвайте тези 17 неща на шефа си


Не казвайте тези 17 неща на шефа си
Снимка: iStock/Guliver

Честността е най-добрата политика, но като всяко правило и това си има изключения. „Много е важно да внимавате какво казвате на началниците си, защото и най-незначителната на пръв поглед реплика, изпусната на неправилно място, може да провали кариерата ви“, заявява експертът по кариерно развитие Райън Кан пред Business Insider. Той дава няколко примера с думи, които шефът ви никога не трябва да чува от вас.

1. "Грешите." Толкова открита критика може да ви изиграе лоша шега. Потърсете по-заобиколен начин да обясните защо шефът ви не е прав.

2. "Не мога." Никой не харесва хората, на които им липсва увереност.

3. "Това не е моя работа." В днешно време почти няма служба с точно определени задължения. Ако ви помолят да свършите нещо извън пряката ви работа, не отказвайте – ще повишите стойността си като служител.

4. "Аз чух друго." Не намесвайте слухове и клюки в разговорите си с шефа.

5. "А каква е моята полза?“ Понякога се налага да правим неща, които не ни носят пряка изгода, но пък допринасят за общото впечатление, което оставяме.

6. "Съжалявам, но..." Избягвайте пространните оправдания. Извинете се кратко и ясно.

7. "Скъсах с гаджето си и затова сега не ми е до работа.“ Всеки минава през трудни моменти в личния си живот и точно тогава си личи нивото на професионализъм. Едното не бива да влияе на другото.

8. "Направих най-доброто, което можах.“ Ако сте допуснали грешка, това определено не е добро обяснение. Вместо това кажете, че следващият път ще се поправите.

9. "Ще напусна.“ Малко вероятно е заплахата да проработи. Няма незаменими хора.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама