Не казвайте тези 4 думи на интервю за работа


Не казвайте тези 4 думи на интервю за работа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Повечето мениджъри, които провеждат интервюта за работа, си имат любими въпроси и често се стремят да разчупят разговора с някои по-оригинални такива. И все пак едва ли ще можете да избегнете банални запитвания като "Как биха ви описали колегите ви?“ или "Опишете се с три думи“. Ако искате да направите добро впечатление обаче, в такива случаи не използвайте следните думи:

Интелигентна. Това е нещо, което другите трябва да установят за вас без вие да го демонстрирате прекалено. Вместо това кажете, че се бързо усвоявате нови знания и мислите в перспектива. Използвайте определения, които звучат като факти, а не като оценки.

Симпатична. Ако ви попитат защо се определяте като такава, какво ще отговорите – защото всички ви казват "добро утро“ сутрин? По-добре е да използвате думи като "отборен играч“, "ентусиазирана“, „отворена към различни идеи“ и приведете конкретни примери за ситуации, в които сте проявили въпросното качество.

Успяла. Можете успешно да свършите нещо, но да се определяте като успяла звучи като самохвалство. За сметка на това дори е желателно да подчертаете, че си разбирате от работата и я познавате в детайли.

Скромна. Парадоксално е човек да изтъква скромността си. Не падайте в капана - ще се оплетете в обясненията защо се избрали точно тази дума. Опишете простичкно какво сте правили, какви са били резултатите, как са го възприели другите и оставете провеждащия интервюто сам да си направи изводите.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама