Не правете тези 11 неща на интервю за работа


Не правете тези 11 неща на интервю за работа
Снимка: iStock/Guliver

Когато се явявате на интервю за работа, е изключително важно да направите добро първо впечатление. Но не можете да разчитате само на отговорите си за това. Цялото ви държание трябва да е професионално. Оказва се, че има много малки грешки, които могат да ви костват позицията. Вижте какви примери дават потребители на платформата Reddit, които често провеждат събеседвания.

1. Опити за насаждане на чувство за вина у работодателя

"Ако през цялото време ми обясняваш колко много се нуждаеш от тази работа, какви големи проблеми имаш и как аз просто трябва да те наема, то директно изхвърлям автобиографията ти в коша“, споделя работодател в Reddit. Подобни кандидати често се превръщат в проблемни служители.

2. Правописни грешки в автобиографията

На всеки се случва да сгреши, но фактът, че човекът не е отделил време да провери CV-то, преди да го изпрати, е показателен.

3. Лъжи

Много кандидати искат да се представят в по-добра светлина пред бъдещите си шефове. Лъжите обаче почти винаги се разкриват.

4. Неуместни постове в социалните мрежи

Ако кандидатствате за работа, бъдете сигурни, че мениджърите ще проверят профилите ви в социалните мрежи. И ако намерят там расистки, глупави или прекалено разкрепостени постове, то едва ли ще ви приемат сериозно.

5. Закъснения

Нужно ли е изобщо да казваме, че трябва да ходите навреме за събеседванията? Закъснението прави ужасно впечатление и свежда шансовете ви до нула.

6. Замръзвате от притеснение

Дори да ви зададат въпрос, чийто отговор не знаете, не е страшно – страшното е да не кажете нищо. Шефовете по-скоро искат да видят как ще се справите в определена ситуация, а не се интересуват толкова от конкретни отговори.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК! 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама