Приятен разговор с неприятен човек? Ето как!


Приятен разговор с неприятен човек? Ето как!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Какъв човек може да бъде определен като неприятен? Такъв, който постоянно се оплаква, критикува, обвинява. Държи се цинично и гледа на света с негативизъм. За съжаление, такива хора има доста и няма как да ги избегнем разговорите с тях на работното място или в личния си живот, пише Entrepreneur. Има обаче как да общуваме нормално дори с подобни типажи. Предлагаме ви 6 съвета за целта:

Бъдете съпричастни. Ако някой започне диалога с вас негативно, приемете болката му и след това поведете разговора към по-приятна тема. Може да отговорите със "Съжалявам, че така се случва" и да предложите след това, например: "Да отидем да си купим кафе". По този начин ще отклоните вниманието на човека от темата. Той най-вероятно се е фиксирал в нея, което го кара да се чувства зле. Говорете си с него за други неща. Негативният отговор към негативната тема не подобрява нещата.

Направете комплимент. "Обезвредете" лошото настроение по този начин. Тонът ще се смени към по-положителен.

Споделете личен опит. Може проблемът да ви е познат. Може би и вие сте преминавали през същата трудност, който разстройва събеседника и го прави негативен. Наблегнете на това. Покажете, че несправедливостта е споделена - това не се е случвало само на него. Пример: "Виждам колко си разстроен, че колата ти се е повредила тази сутрин. Същото ми се случи и на мен миналия месец. Намерих един добър механик...".

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама