Протокол в бизнес облеклото


Протокол в бизнес облеклото
Снимка: Thinkstock/Guliver

"По дрехите посрещат, по ума изпращат!” Тази максима има особено голямо значение при бизнес облеклото. Без значение на каква позиция работим начинът, по който се обличаме, оказва влияние върху нашия успех. Професионалният имидж ни дава по-голяма увереност, насърчава доверието на другите около нас и гарантира устойчиво развитие на бъдещите ни бизнес партньорства, разкриват от kaymu.

Ето и няколко съвета

Цветовете в бизнес облеклото

Цветовете са едни от най-важните инструменти. Те имат подсъзнателно въздействие и е важно да се съобразяваме с тях. В бизнес среда подбирайте дрехи в консервативни цветове: черно, сиво, бежово. За да създадете усещания за доверие и авторитет, избирайте синьо. Жените могат да заложат на зелено, защото този цвят вдъхва самочувствие и увереност. За да не изглеждате като заплаха за бизнес партньорите си, избягвайте агресивните нюанси като червено, оранжево и жълто. Обърнете внимание и на материите. Памукът е най-подходящ както за костюмите, така и за ризи и блузи. Не носете сатен, лен и прозрачни материи.

Избор на облекло

Каквото и облекло да изберете, то трябва да бъде удобно. Дискомфортът се усеща от събеседниците. За мъжете е подходящо, панталон, риза и сако. Когато не сте на строго официална среща, може да заложите на комбинацията дънки, риза и сако. Дамите могат да комбинират сако с панталон, който да бъде с ръб, или пола. Дължината на полата трябва да е до коляното, но не по-къса. Роклите с тънки презрамки не са приемливи в бизнес среда. Жилетките са подходящи, стига да не са в прекалено ярки цветове. Експертите съветват да се избягват дрехи с принтове и надписи. Колкото по-изчистен е тоалетът, толкова по-стилен изглежда в служебна обстановка.

Обувки и аксесоари

Обувките и аксесоарите имат толкова голямо значение, колкото и дрехата. Забравете за маратонки и обувки на платформа. Заложете на удобни черни, кафяви или сиви мокасини. Дамите да избират обувки на ток. И при мъжете, и при жените, обувките с остър връх се смятат за стилни и класни. Носете качествени аксесоари, които говорят за изисканост.  Бъдете премерени в избора си на бижута. За мъжете задължителен аксесоар е хубавият часовник. Дамите трябва да носят бижута от благороден метал, но не повече от един пръстен, часовник, обеци и нежно колие. Наблегнете на шаловете. Те ще разнообразят бизнес тоалета. Инвестирайте в хубава кожена папка, стилен визитник и химикал.

Ето и някои от грешките, които най-често се допускат в бизнес облеклото:

Измачкани дрехи; лошо подгънати панталони, които се влачат по земята; прекалено спортно облекло; много силен грим; прозрачни материи; мръсни обувки. Това са само част от гафовете, на които се натъкваме в ежедневието. Непрофесионалното облекло със сигурност не прави впечатление за компетентност и надеждност. Ако искате да впечатлите вашите бизнес партньори и да имате авторитетен имидж в офиса, то винаги бъдете в изряден външен вид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама