10 съвета как да обичаме тялото си


10 съвета как да обичаме тялото си
Снимка: iStock/Guliver

Живеем в общество, в което се налагат нереални стандарти за красота, което води до проблеми със самочувствието и хранителни разстройства. Да, не всички сме идеални и няма как да бъдем. Колкото по-рано го разберем, толкова по-добре. Това не означава, че не трябва да полагаме грижи за себе си, напротив. Предлагаме ви 10 ценни съвета как да обичате тялото си.

1. Слушайте тялото си

Нашето тяло е невероятно интуитивно. То знае кога трябва да ядем, спим или пък имаме нужда от допълнителна енергия. Ако го слушате, ще ви бъде много по-лесно да постигнете здравословните си цели.

2. Хранете го

Ако постоянно ядете пица и други калорични храни, това е сякаш да слагате некачествено гориво във вашето Bugatti. А вие не бихте го направили, нали? Тялото ви заслужава само най-доброто гориво.

3. Позитивно говорене

Ако не бихте казали нещо на приятел или член на семейството си, не го казвайте и на себе си. Знаем, че сте чували колко е важно да сме положителни, но наистина има значение.

4. Кажете "не" на красивите образи от списанията

Опитват се да ни наложат мнението, че тези момичета са перфектни и ние трябва да сме като тях. Само, че техните образи в повечето случаи са обработени на Photoshop, така че в реалния живот хич не са толкова идеални. Каквито сме всички.

5. Тренирайте редовно

Когато се упражнявате, тогава се освобождава ендорфин, а той ви прави щастливи. Спортът се отразява страхотно не само върху вашето тяло, но и върху здравето и духа ви.

6. Танцувайте (голи) пред огледало

Възхищавайте се на всичките си извивки. Танците освобождават стреса и помагат да се чувстваме секси.

7. Купувайте си правилния размер дрехи

Спрете да си купувате дрехи, които не са ви по-мярка. Определено не изглеждате добре в тях.

8. Релаксирайте

Вие и вашето тяло имате нужда от качествена почивка. Винаги намирайте време да релаксирате - четене на книга, спа, йога или медитация.

9. Пийте смутита/фрешове от пресни плодове и зеленчуци

Превърнете го в навик и ще усетите многото здравословни ползи за тялото ви.

10. Обичайте го

Напишете списък с нещата, които обичате в тялото си. Винаги, когато се почувствате несигурни, го четете, за да си напомняте колко качества имате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама