10 съвета за сбъдване на новогодишните ви желания


10 съвета за сбъдване на новогодишните ви желания
Снимка: iStock

Началото на новата година вдъхновява мнозина да се стремят към поредица от цели, които си поставят и които редовно се наричат новогодишни желания. За съжаление факт е, че повечето от нас се отказват от тях още в началото на годината; има няколко начина да направите постигането на тазгодишните си цели лесно постижимо. Ето десет съвета за реализиране на вашите новогодишни желания:

Формулирайте ясно намеренията си

Това означава да решите какво точно искате и как ще го направите. С други думи, кои са ежедневните, седмичните и месечните навици, които ще включите, за да постигнете целта си? Ако се опитвате да се откажете от нещо, също е от полза да имате здравословни навици като заместители.

Записвайте си

От съществено значение е да записвате решенията си, за да направите намеренията си по-трайни и видими. Воденето на дневник на резолюциите и записването на личните причини, поради които искате да постигнете целите си, е полезно, за да държите тези мисли винаги на преден план в съзнанието си. Помислете за това на кого и как ще бъде от полза, а след това измислете как ще го постигнете, като подготвите пътна карта.

Започнете с малко

Без значение колко грандиозни са новогодишните ви решения, най-добре е да ги разбиете на малки и постижими задачи. Всички ние искаме да направим значителни промени, което става чрез последователност. Затова бъдете реалисти, като се уверите, че това, което сте си поставили, е постижимо и приятно, и създайте важни етапи по пътя.

Планирайте

Единственият начин да постигнете нещо, което искате да бъде направено, е да отделите време за това. За целта е най-добре да планирате времето за постигане на напредък. Ако желаете да правите нещо ежедневно в посока на целта си, седмично или каквото и да е друго, планирането на времето, както бихте направили с други съществени задължения, е отлична стратегия, за да останете отдадени на решенията си.

Установяване на отчетност

Да разкажете на другите за намеренията си или още по-добре да имате приятел, с когото да споделяте действителната промяна или поне личните си преживявания, е чудесен стимул да се придържате към новите навици, които искате да формирате. Освен това записването на целите или изготвянето на табло с визии за това, което желаете да поставите на постоянно видимо място, е друг начин непрекъснато да си напомняте за намеренията, които сте си поставили в началото на годината.

Проследявайте напредъка си

Както гласи една поговорка: "Не можеш да подобриш това, което не измерваш". Затова си създайте система за проследяване на напредъка си, за да имате видима справка за успеха си. Това само по себе си служи като отличен начин да се мотивирате да отметнете постигнатата задача и да видите "веригата" от отметки. Но то също така позволява да се разберат обстоятелствата кога и как успявате най-добре и да се оптимизирате.

Награждавайте се

Повечето цели и решения са едни и същи и обикновено са основната цел, но удоволствието от процеса на постигане на целта трябва да е също толкова, ако не и по-важно. Нека мисленето ви да се фокусира върху импулса, а не върху крайната цел, и се радвайте на себе си за всяка направена стъпка. Поставяйте си мини-мсилени постижения по пътя и използвайте всяка възможност да отпразнувате успеха си. Без значение колко голяма или малка е наградата, която ще си вземете, признайте успеха си, че сте се придържали към пътя, който сте избрали.

Направете предизвикателствата процес на учене

Ако по някаква причина установите, че сте изгубили мотивация и не сте толкова последователни, колкото сте се надявали в постигането на целите си, отделете известно време, за да разберете защо вдъхновението ви е намаляло. Решете проблемите, свързани с факторите, които биха могли да допринесат за загубата на желанието ви, и намерете начини да създадете нов модел за напредък. Вижте дали не можете да намерите печеливши ситуации или да удвоите добрите навици или опит.

Рестартирайте се

Можете също така да се възнаградите за това, че не сте успели да се придържате към дадена цел, като си създадете рутинна процедура за рестартиране, която да ви подтикне да се върнете на правилния път. Ако установите, че сте прегорели или претоварени от новия начин, направете съзнателна почивка от него. Направете нещо добро за себе си и се отпуснете, за да се върнете към графика си, насочен към прогреса, подмладени.

Просто го направете отново

Единственият начин да постигнете нещо е да го направите, а в повечето случаи това означава многократно. Ако нещо е предизвикателство в началото, то ще стане по-достъпно с течение на времето и последователността, а не умението ще бъде по-решаващо за постигане на личен напредък. Инерцията, с която тласкате към нещо, ще ви доведе до целта, като същевременно ще изгради увереността ви. Това означава, че ще се чувствате добре от това, което постигате, всеки път, когато го правите!

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама