4 знака, че сте интроверт по душа


4 знака, че сте интроверт по душа
Снимка: iStock/Guliver

Според близките ви приятели вие сте душата на компанията. Социалният ви календар е пълен, излизате редовно и не пропускате семейна сбирка. И все пак, ако всичко това ви действа изтощително, а понякога дори се хващате как броите минутите до прибирането ви вкъщи, има голяма вероятност да носите интровертна душа. Ето 4 сигурни знака, че това е точно така.

1. Намирате огромните тълпи за изтощителни

Има хора, които не обичат нищо повече от това да са в средата на огромен концерт или препълнена дискотека. Те сякаш разцъфтяват сред хората и глъчката. Но ако на вас ви действа физически и емоционално натоварващо, това е първата "червена лампичка".

2. Излизате с определен кръг приятели

Често срещано погрешно схващане относно интровертите е, че те не се радват на компанията на другите. Напротив, този тип хора всъщност обичат да прекарват времето си с приятели и да се занимават със социални дейности. Малката подробност е, че го правят само с добре познати и всеки "чужд" ги кара да се затварят в себе си.

3. Обичате да прекарвате време сами

Нищо не плаши един екстроверт толкова, колкото самотата. Ако вие нямате нищо против да изключите телефона си и да потънете в любимото си хоби, било то рисуване, слушане на музика или интересен сериал, то със сигурност имате интровертни наклонности.

4. Учите чрез наблюдение

Има хора, които навлизат в непозната територия с хъс и страст. Сещате се, първо влизат в дълбокото море и след това започват да се учат как да плуват. Екстровертите може и да не са винаги уверени или сигурни в това, което правят, но така или иначе се гмуркат и се учат най-добре чрез практическо взаимодействие. От друга страна, интровертите са по-склонни да се учат, слушайки или наблюдавайки другите. Те обикновено са по-търпеливи по природа и предпочитат да отделят време, за да "опитомят" непознатото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама