5 знака, че душата ви е уморена, а не тялото


5 знака, че душата ви е уморена, а не тялото
Снимка: iStock/Guliver

Ако се чувствате изтощени през повечето време, не сте сами. Един на всеки пет души се чувства перманентно уморен и това няма нищо общо с "пролетната умора". Ритъмът на съвременния свят включва постоянна работа, стрес, напрежение, липса на сън и все по-малко хубави моменти. И колкото да не ви се вярва, всичко това се отразява на състоянието на душата, а не толкова на тялото. Ето 5 знака, че сте попаднали в „сивата зона”.

1. Чувствате се уморени след сън

Фактът, че ви е трудно да се събудите и да станете от леглото сутрин, дори ако сте спали съвсем приличен брой часове, може да бъде първият знак. Вие сте се възстановили физически, но е трудно да възстановите душата си със сън. В резултат на това се появява хронична умора и прекарвате целия ден в борба със себе си всеки път, когато трябва да свършите нещо.

2. Бягате от реалността

Ако чувствате, че искате да избягате от реалността посредством книги, филми или музика, то значи душата ви дава признаци на изтощение. Често мислите за миналото и се страхувате от бъдещето. Най-важното е, че не ви харесва настоящият момент и се опитвате да се отклоните от него с всякакви възможни средства.

3. Липсва ви стремеж

Имайки предвид, че постоянно се чувствате уморени, може да изпитате липса на желание да правите неща, които по принцип с удоволствие вършите. Не е изключено просто да спрете да виждате смисъл в това, което правите и да станете апатични към резултатите от вашите действия.

4. Лесно сменяте настроения

Недоволството, умората и безразличието могат да повлияят на емоциите ви. Колко често се ядосвате, обиждате, започвате да плачете или да се смеете неочаквано и без причина? Ако промените в настроението се случват редовно, това може да е признак, че сте наистина изтощени емоционално.

5. Преструвате се, че се чувствате добре

Не мислете, че скриването на болката е добър начин за решаване на проблема. Ако правите това, вие лъжете себе си и другите за вашите истински чувства, докато всичко вътре във вас се разпада.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама