7 причини да си благодарите още сега


7 причини да си благодарите още сега
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено сме свикнали да благодарим на другите, но забравяме да го правим на себе си. Помислете - едно просто "благодаря" може силно да увеличите нивата ни на щастие. Само тези, които знаят как да ценят и благодарят на себе си, живеят уверено и лесно се справят с трудностите. 

Ето и 7-те най-прости неща, за които може да си благодарите:

1. Понякога подлагате под съмнение себе си и собствения си живот

Може да се чувствате нещастни в продължение на няколко дена, мислейки какво правите с живота си. И знаете ли какво? Това е нормално. Това означава, че все още сте отворени към нови възможности, искате да растете и да се развивате. 

2. Имате работа

Няма значение какво правите и колко пари печелите. Имате какво да ядете, къде да спите и какво да обличате. Може да не е работата на мечтите ви, но не се притеснявайте - това, което е наистина важно е, че сте независими и отговорни.

3. Имате време да правите нещо, което ви забавлява

Дори просто да си лежите на леглото и да гледате любимия си сериал и да си похапвате бисквити.

4. Интересувате се от нещо

Независимо дали е четене, пътуване, слушане на музика или учене на чужди езици. Нещо толкова много ви харесва, че сте готови да прекарате часове, правейки го.

5. Имате истински близки приятели

Хората често се притесняват за бройката на приятелите си, но не и за качеството на приятелството. Всички имаме нужда от приятели, с които може да споделяме най-личните си мисли, щастливи мигове и тежки моменти. Хора, с които просто може да си седим комфортно в тишината.

6. Вече не сте същия човек

Винаги научавате нещо ново, израствате като човек и променяте нещо в живота си. И най-важното - можете да оцените обективно дали сте се справили добре този път или сте се провалили.

7. Знаете как да мечтаете

Да, знаете. И няма нищо общо с поставянето на цели и правенето на планове. Мечтите са емоции и няма значение колко са реалистични. Всички знаем, че няма нищо невъзможно, просто някои неща отнемат повече време.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама