7 съвета как предизвикаме промяна в живота си


7 съвета как предизвикаме промяна в живота си
Снимка: iStock/Guliver

Удовлетворява ли ни животът, който имаме? Да се доверим ли на интуицията си? Колко е важно да излезем от зоната си на комфорт? Тези и много други въпроси ще бъдат в основата на семинара "Инсайт", по време на който специалистът по личностно развитие и продуктивност Питър Фелсман ще разкрие пред българската публика най-ефективните методи за житейска промяна. Събитието ще се проведе от 3 до 5 юни в София.

По-долу ще откриете 7 съвета на Фелсман, насочени към това, как да отворим сърцето си и да предизвикаме промяна в живота си:

1. Запитайте се дали животът и качеството на взаимоотношенията, които имате в момента, са такива, каквито бихте желали да бъдат до края на живота ви. Всяка истинска промяна започва от осъзнаването на текущото положение и мястото, където се намираме по нашия житейски път.

2. Ако отговорът е, че искате по-добър живот и по-пълноценни взаимоотношения, тогава се посветете на това, да откриете начина за постигането им. Не съществува универсална рецепта – промяната може да бъде постигната по различни начини и зависи от особеностите в характера и личността, от различни външни обстоятелства и от средата като цяло.

3. Бъдете смели. Да живеете с отворено сърце не е за всеки, а само за смелите. Ако смятате, че този списък е само за мамини синчета и хипита или го намирате за смешен, тогава животът с отворено сърце не е за вас. Това също е нормално и не ви прави лоши хора.

4. Свикнете с липсата на комфорт. Процесът на промяна предполага, че вашето его ще бъде предизвикано многократно. Това е хубаво, но ще бъде много некомфортно за вас. Комфортът обаче е силно надценена част от живота ни. Той е подходящ само за отчаяните хора или за онези, които се опитват да "презаредят батериите си“. Но да живеете комфортен живот е почти същото като да не сте живи изобщо. Ако търсите истинска житейска промяна, комфортът ще бъде първото нещо, от което ще трябва да се откажете.

5. Следвайте интуицията си. Ние всички имаме вътрешен източник на инструкции. Това е гласът, който ни казва да се пазим, когато има опасност, за да можем на свой ред да пазим и хората около нас. Колкото повече следваме този вътрешен глас, толкова по-свободни ще бъдем.

6. Бъдете честни. Признайте си каква е истината за вас и я следвайте непрекъснато. Подхождайте с уважение към нея. Самозалъгването е една от най-често срещаните причини много хора да не живеят живота, който наистина заслужават.

7. Предприемайте действия, бъдете активни. Именно действията са това, което предизвиква магията. Без тях нищо не се случва, а ако ги има, можете да постигнете всичко. Колкото и страхотни мечти, идеи и планове да имате, ако не пристъпите към действие, те никога няма да се осъществят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама