7 знака, че трябва да промените живота си


7 знака, че трябва да промените живота си
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено има някакъв катализатор (или няколко), който ни кара да вземем решението, че трябва да направим някои сериозни промени. За съжаление е лесно да живеем с тези знаци дълго време, преди дори да забележим какво се опитват да ни кажат. Ключът да разберем какво се случва в живота ни се крие в това да се обърнем навътре в себе си и да се запитаме как наистина се чувстваме. Ако изпитвате безпокойство, недоволство или яд, може би вашето тяло ви казва, че е време да опитате нещо ново.

Ето 7 знака, че е крайно време да промените живота си:

1. Ако почти всеки ден отивате на работа без желание

Прекарваме на работа толкова много време, така че ако не се чувствате добре, е сигурен знак, че вашето място не е там и трябва да напуснете. Помислете какво точно не ви харесва, какво искате наистина да работите и си направете план как да го постигнете.

2. Живеете в миналото или мечтаете за бъдещето

Ако постоянно мислите за миналото, когато сте били щастливи, или пък живеете в бъдещето, значи се опитвате да избягате от настоящето. Проблемът е не, че мечтаете за по-добър живот, а в това, че по този начин бягате от това, което ви измъчва и не може да се преборите с него.

3. Хората постоянно ви казват да сте по-спокойни

Колкото повече се тревожите и живеете в стрес, толкова повече си вредите както психически, така и физически. Така че е крайно време да ги послушате.

4. Завиждате за успеха/щастието на другите

Завистта показва, че сме недоволни от живота си. Трудно е да се радваш на успеха на другите, когато ти самият си в дупка. Може би просто трябва да се запитате защо е така?

5. Събуждате се уморени

Няма как да си починете пълноценно, ако не спирате да се притеснявате и тормозите. Ако постоянно се събуждате уморени, а не пълни с енергия за новия ден, както трябва да бъде, е много вероятно просто да сте се предали. Трябва да живеете щастливо, а щастието не означава умора.

6. Всичко и всички ви дразнят

Проблемът не са те, а вие и начинът, по който гледате на живота.

7. Често си мислите: "Трябва да има нещо повече от това"

Ако тази мисъл е често в главата ви, значи е крайно време да осъзнаете какво трябва да промените, за да разберете. Направете го сега, защото "по-късно" понякога става "никога"!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама