8 минали неща, за които трябва да си простите


8 минали неща, за които трябва да си простите
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние допускаме грешки в различни етапи от живота си, благодарение на които израстваме, макар и не винаги да си взимаме поука. Но вътрешният ни критик, онзи, който анализира постоянно и понякога ни влудява, понякога трябва да излезе “в отпуск”. Ето кои са 8-те неща, които сте правили в миналото и за които трябва да простите на себе си.

1. Допуснали сте грешка

Простете си, че някога сте били заблудени и не сте направили нещата по различен начин или че сте избрали неща, които не са били предназначени за вас. Дори, ако това е наранило други хора (включително вас самите) в процеса.

2. Казали сте думи, които не са били вашата истина

Простете си, че някога сте казали неща, които не са били от най-честните и искрени. Простете си, ако умишлено сте искали да причините болка с думите си. Важното е, че сега осъзнавате мястото, на което сте били тогава и на което сте сега.

3. Оставили сте болката да диктува вашата личност

Простете си за начина по който сте се държали, когато сте били под афект. Простете си, че сте позволили на страха да бъде двигателят на вашите действия.

НАДЕЖДАТА ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ИДВА С ПРИЕМАНЕ НА МИНАЛОТО

4. Примирявали сте се с по-малко, отколкото заслужавате

Простете си, че някога не сте обичали себе си достатъчно и сте се примирявали с неща под вашето ниво, независимо дали става дума за кофти гадже, или скучна работа.

5. Не сте имали граници

Простете си за всички пъти, в които не сте казали „не“, за всички моменти, в които сте правили нещо, което не сте искали да правите и сте позволявали на другите да диктуват живота ви. Границите се променят заедно с нас.

6. Не сте направили повечею

Простете си, че не сте направили повече и започнете да уважавате това, което сте направили.

27 БЕЗЦЕННИ ЖИТЕЙСКИ УРОКА

7. Игнорирали сте вътрешния си глас

Простете си за всички времена, в които сте отхвърляли онова, което сте знаели в себе си през цялото време. Простете си, че не сте приемали интуицията си на сериозно.

8. Не сте си позволили да бъдете щастливи

Простете си за всички изминали моменти, в които вашият страх и безпокойство са ви пречели да се зарадвате истински. Простете си за прекаленото мислене, за безкрайните въпроси и за всички моменти, в които не сте се оставяли да бъдете щастливи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама