9 неща, които правят щастливите хора


9 неща, които правят щастливите хора
Снимка: iStock/Guliver

Щастието не е толкова недостижимо нещо, както ние понякога го приемеме, че е. Постигането му всъщност може да бъде много просто. Предлагаме ви няколко правила, които спазват щастливите хора.

1. Поддържайте силни връзки с хората около вас

Изследвания са показали, че хората са по-щастливи, когато остарея, ако ценят близките си връзкики с приятелите и семейството си през целия живот.

2. Ценете повече времето, отколкото парите

Едно изследване е установило, че повечето щастливи хора биха предпочели да имат повече време, отколкото пари. Това потвърждава факта, че тези, които ценят времето пред материалните предмети получават най-голямото задоволство от живота.

3. Изчислете разходите си живейте в рамките на възможностите си

Да не можеш да си платиш сметките е стресиращо за повечето хора. Затова бъдете внимателни към приходите си и не се опитвайте да придобивате неща, които не може да си позволите.

4. Оценявайте чудесата около себе си

Изследвания са установили, че хората, които често обръщат внимание на всички малки прекрасни неща около себе си, са по-удовлетворени от животите си, отколкото тези, които не го правят. Като резултат, те са много по-щастливи.

5. Прекарвайте много време с приятелите си

Времето прекарано сред приятели ви прави по-щастливи. Ние получаваме особено голяма удовлетвореност от времето, с което сме с нашите най-близки приятели, които също са щастливи. Техните чувства на радост и "лекота" лесно се пренасят на всички около тях.

6. Грижете се за тези, които са ви близки, и се опитайте да ги радвате колкото се може по-често

Психолози са открили, че хората, които спонтанно правят добри дела са много по-щастливи, отколкото тези, които никога не правят това. 

7. Харчете парите си за преживявания, отколкото за материални вещи

Има доказателство, че хората стават много по-щастливи, ако харчат парите си за емоции. Докато купуването на материални вещи може също да помогне да направи един човек щастлив, чувството на еуфория, което получават от придобиването на нещо ново трае далече по-дълго, отколкото получаването на нови неща.

8. Тренирайте редовно

Доказано е, че физическите упражнения помагат на човек да се справи с психическите си проблеми и да преодолява по-добре стресови ситуации. Също така физическата активност директно е свързана с чувства на щастие.

9. Научете се да живеете тук и сега

Някои изследвания показват, че хората, които практикуват медитация и знаят как да ценят всеки миг в живота са много по-щастливи от другите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама