Ако правите това всеки ден, ще промените живота си


Ако правите това всеки ден, ще промените живота си

Живеем в забързан свят, в който рядко се замисляме какво мислим. В свят, в който се фокусираме върху другите, но не и върху себе си. В свят, в който забравяме, че най-ценният и най-важен човек в нашия живот сме самите ние.

А фокусът върху нас самите е изключително важен, ако искаме да живеем щастливи и пълноценни. Да ни напомня редовно това е мисията на новата инициатива Happy Misling. С помощта на уникално позитивно намерение, което се публикува всеки ден, оттам ни помагат всеки ден да обръщаме фокуса и към себе си и по този начин да преобразуваме мисленето си, и живота си. Ден след ден, мисъл след мисъл, повторение след повторение.

Защото промяната не идва след ден, два или седмица. Истинската промяна изисква време и най-вече постоянство. Обикновено таим надежда за внезапно преобразуване, но в повечето случаи радикалното преустройство изисква време и търпеливо усилие. Къщите не се строят отведнъж, нито падат от небето. И най-солидните и внушителни постройки се изграждат камък по камък и след това улягат, наместват се, вкопават се в земята, за да останат там дълго време. Същото важи и за нас. Когато ежедневно променяме мисленето си, ние променяме чувствата си. Когато променяме чувствата си, променяме действията си. Когато променяме действията си, променяме живота си.

Подобни подмени на мисълта не са никак лесни, тъй като сме привързани към стари модели на мислене. Но когато осъзнаем, че пагубните мисли не са истински, не са валидни, не са живи, можем да се отърсим от тях. А отърсим ли се от тях, пред нас се разтваря съвършено нова перспектива. Новите модели на мислене могат да трансформират страха във вълнение, объркването в интерес, несигурността в изненада, провала във възможност, болката в обновление и т.н.

Когато избираме плод, кой ще изядем? Здравият или гнилият? Същото става и в мислите ни. Нужно е да се научим да разпознаваме кои мисли са „гнили“ и незабавно да се отказваме от тях. И да ги заменим с положителни и красиви умствени намерения като тези:

Живея точно в този момент, точно сега. Обичам и уважавам себе си.

Аз съм уникален.

Уверен съм в себе си и способностите си. Аз мога.

Позволявам си да се радвам на всичко случващо се в днешния ден.

Аз съм изпълнен с живот и любов. Аз излъчвам живот и любов.

Зная и усещам, че животът ме подкрепя.

Собственото ми щастие е безгранично.

Аз съм най-добрия си приятел.

Подарявам си време и тишина, за да чуя себе си.

Още позитивни намерения може да намерите в сайта на инициативата - Happy Misling и Facebook страницата. Всеки ден се публикува ново позитивно намерение.

Дори и в началото да не им вярвате, да ги смятате за фалшиви, шаблонни и познати, повтаряйте си ги многократно. Дори да ви звучат фалшиво, дори и да не им вярвате напълно, пак си ги повтаряйте. Колкото повече, толкова по-добре. Те неминуемо ще подействат.

Защо е важно да обърнем фокуса И към себе си?

Защото погрижвайки се за себе си, ще сме в състояние да се погрижим И за всички, които са ни важни – семейство, любими хора, приятели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама