Кобилкина: Знаеш ли какво искаш?


Кобилкина: Знаеш ли какво искаш?
Снимка: iStock/Guliver

Имам един въпрос, който най-често задавам на всички свои клиенти. Това е най-трудният въпрос на света! Понякога отнема няколко часа или дори дни, и седмици, за да намериш наистина отговора на него. Този въпрос е свързан с настоящето и бъдещето. Той изисква кураж и сила.

Често аз задавам този въпрос, а човекът срещу мен продължава да описва колко трудно е всичко в живота му и защо не му върви. Аз пак упорито го питам. И човекът пак упорито ми описва проблемите си… Защо ни е толкова трудно да отговорим на този вълшебен въпрос – КАКВО ИСКАШ?

Имам едно упражнение, ако искате можете да го направите самостоятелно. Нека някой да ви задава 5 минути само един и същи въпрос – КАКВО ИСКАШ?

Често в началото излизат различни материални неща (нова кола, къща, пари).

Понякога хората мислят повече за здравето и своето семейство (искам семейство ми да бъде щастливо, всички да бъдат здрави.

Хората, които нямат щастливи отношения, искат да срещнат партньор или да подобрят отношенията с любимия човек.

Но това, което винаги ме учудва е, че крайно рядко казваме: искам да обичам, искам нов живот, искам да бъда щастлива и да се смея, искам да имам радост и да се радвам на залеза всеки ден, искам да благодаря на себе си за всичко, което съм направила. Искам да бъда!

Правиха едно изследване и беше доказано, че само 10% от хората в този свят знаят какво искат! Другите 30% понякога знаят какво искат, но само за една сфера. Останалите 60% нищо не знаят или по-скоро не иска да знаят.

Защо толкова трудно намирам отговора на този въпрос? Защото това изисква отговорност. Защото често свикнахме да живеем в “проблемната зона” (което обикновено е свързано с миналото). Всеки от нас има минало. Всеки от нас е имал определени проблеми в него. Но въпросът ми е НА КАКВО СЕ ФОКУСИРАТЕ? На това, което е било (на майка ви, която не ви е казвала, че ви обича или на мъжа ви, който ви е наранявал) или на това, което наистина искате!

Дайте си малко време да седнете максимално отпуснати и ако вие имахте възможност да говорите с вълшебник с магическа пръчка, какво бихте го помолили да се случи с вас?

Няколко съвета какви да бъдете, за да следвате целта си:

– максимално смели (дайте пълна свобода на мечтателя в себе си)

– конкретни (как ще разберете, че това се е случило, как това ще промени вашето поведение, вашето излъчване, отношенията с хората до вас, самочувствието ви и т.н.)

– реалистични – представете си, че е минала една година и как тази мечта се вписва във вашия живот (тук е моментът на вътрешния критик)

– правдиви (запитайте се ЗАЩО ГО ИСКАМ? Заради себе си или заради майка ви, или защото другите ви казват, че имате нужда от нещо)

– позитивни (измислите поне 10 позитивни утвърждения, които ще ви помагат за целта ви)

– ТРУДОЛЮБИВИ!!! Работети и давайте 100% от себе си да го имате! Всичко, което беше описано по-горе, без труд, няма да стане със сигурност!!!

Всичко е възможно, но първо наистина отговорете на въпроса: КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКАМ?!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама