Когато се случи нещо неприятно в живота ви, отворете очите си за новото


Когато се случи нещо неприятно в живота ви, отворете очите си за новото
Снимка: iStock/Guliver

Когато бях на 22 срещнах мъж, който ми изневери с наша обща приятелка. Бях безнадеждно влюбена. Толкова влюбена, че го пусках в сърцето си всеки път, когато се връщаше при мен.

И това продължи месеци наред.

Той даваше обещания, а след това ги нарушаваше. Разделяхме се и след това отново се събирахме и след това имаше няколко дни страстна любов. Бях толкова запалена да се грижи за нашите взаимоотношения и се опитвах да ги задържа, че не забелязах как съм привлечена към дъното. В същото време моята най-добра приятелка разбра, че гаджето й също й изневерява.

Тя дойде в къщата ми, разплакана

„Обичам го! Какво да правя?“, ме попита тя.

Донесох ѝ салфетки, налях чаша вино и казах: „Трябва да се махнеш от него! Ти не заслужаваш да водиш този нещастен живот с някой, който не иска да спазва обещанията си и да те наранява."

След като тя си тръгна, отидох при мъжа, който успя да ме промени многократно. Стоях на прага му, облечена само в палто и обувки. Беше януари. Изчаках известно време той да се отвори. Зъбите ми изтръпнаха от студ, чух го да обикаля стаята.

Накрая вратата се отвори

"Господи, защо се забави толкова дълго?", попитах го аз.

"Току-що се събудих", каза той. „Труден ден е.“

Влязохме вътре, а той се държеше много студено, както винаги. Искаше само едно от мен и винаги успяваше да го получи.

И на сутринта разбрах, че давайки на приятелката си, изпаднала в подобна ситуация, мъдър съвет да напусне човека, който не я заслужава, й направих услуга, която трябваше да направя и на себе си.. След като заминах, никога повече не се върнах при този мъж...

ЖИВОТЪТ ВИ МОЖЕ ДА СТАНЕ ПО-КРАСИВ С НЯКОЛКО ФРАЗИ

Озовавайки се в неприятна ситуация, е трудно да я съдим трезво. Първо трябва да се отдръпнем от проблема

Цар Соломон, известен с мъдрите си съвети към другите, все още не можел да избегне приемането на катастрофални решения, които довели кралството му до крах. Психологът Игор Гросман нарича този феномен „парадокс на Соломон“. В своите изследвания ученият отбелязва, че „хората са склонни да говорят по-трезво за проблемите на други хора, отколкото за собствените си“.

Изправени пред необходимостта да вземете трудно решение, можете да се възползвате от този „парадокс“. Това ще ви помогне да изясните ситуацията.

Когато се случи нещо неприятно в живота на човек, хоризонтите му се стесняват. Чувствата го заслепяват, пречейки му да види голямата картина. Но точно тогава той трябва да отвори очите си. Да погледне напред и да види колко възможности му се предоставят. Единственото, което трябва да направи е да си тръгне от мястото, където не е щастлив.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама