Кулинарни изненади за ценители в "Капитан Кук"


Кулинарни изненади за ценители в "Капитан Кук"
Снимка: Captain Cook

Ако сте от хората, които имат афинитет към кулинарните експерименти, столичният "Капитан Кук" открива сезона със звездна изненада за почитателите на високата кухня.

В продължение на 6 дни шеф Цезар Карлос ще приготвя по 10 различни ястия за гостите на ресторанта. Нито едно от тях няма да е предварително известно, нито ще се повтаря, а ще зависи изцяло от вдъхновението на темпераментния венецуелеца.

Цезар Карлос има 20 години практика зад гърба си в най-престижните ресторанти на Испания и Европа, сред които освен Bon Amb, удостоен с цели две звезди на Мишлен, се нареждат и други "институции на добрия вкус" като ресторант Rodat и La Perla de Xabia във Валенсия.

Както споделя той: "За мен най-голямото вдъхновение са продуктите. Цветът и текстурата на месото на прясна дива риба ме карат да се чувствам като художник, застанал пред платно. Майсторството започва още от разрязването, преминава през избора на начин на приготвяне и подходящите подправки, така че да едновременно да се запази и подсили вкуса и аромата на този природен шедьовър. Това е истинско преживяване, с което започвам рано сутрин и адреналинът е толкова висок, че дълго след като приключа работа още мисля за всяка порция" - споделя шеф Карлос.

Прочетете ТУК как се е подготвил за гостуването си в столичния "Капитан Кук".

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама