Мъдри цитати на Петър Дънов за живота


Мъдри цитати на Петър Дънов за живота

Петър Дънов е един от най-известните български духовни учители. Неговото добро сърце и вяра ни карат да виждаме красивото и в най-малките неща. Предлагаме ви някои от неговите ценни мисли за живота.

Не можеш да убедиш хората в нещо. Ако ти сам не вярваш в него не може да събудиш доброто в човека, ако ти нямаш доброто в себе си.

Ако искаш да имаш успех в живота си, търси го в себе си, а не вън от себе си. Отвън са само условията на живота.

Препятствията, които имате, са камъните, от които ще образувате стъпалата, за да се повдигнете.

Радвайте се на успехите на приятелите си като на свой успех. Радвайте се на онзи успех, който е придобит с труд, с работа, с постоянство. Само по този начин вие можете да се повдигнете.

Ако знаете дълбоките причини за грешките на хората, никога не бихте ги съдили.

глеждайте се в малките неща. Ако не обръщате внимание на малките неща, вие не можете да разрешите задачите на своя живот.

Три вида робство има: когато се страхувате от някого или нещо, когато мразите и когато обичате.

Мнозина ме питат защо трябва да бъде човек добър. Много просто. Човек трябва да е добър, за да бъде здрав. Доброто, добродетелта е първото условие за здравето на човека.

Съвременните хора се оплакват, че нямат големи постижения, че нямат успех в работата си. Защо нямат успех? Защото те очакват повече от другите, отколкото от себе си.

Каквото и да правите, запазете спокойствие, не се тревожете. Ако мислите, мислете спокойно, ако свирите, свирете спокойно, ако ядете, яжте спокойно. Ако искате да успеете в живота, трябва да имате спокойствие.

За да успявате във всичко, което предприемате, трябва да имате добро настроение. Доброто настроение на човека зависи от правилната посока на енергиите, които текат в него.

Радвайте се, когато се намирате пред известни противоречия и трудности. Чрез тях вие ще опитате силата на ума, на сърцето, на волята си и постепенно ще се калите.

Мъдрецът намира щастието навсякъде и във всичко, а обикновеният човек – само в специфични неща и места. Глупакът пък намира нещастието навсякъде и във всичко.

Никога не казвайте всичко, което знаете. Не продавайте, не давайте всичко, което имате. Оставете нещо за себе си.

Няма по-велико нещо за сегашния човек от това да бъде истински човек.

Който се радва на малките придобивки, до него ще дойдат и големите.

Всяка мисъл, добра или лоша, се връща при своя източник, като носи със себе си придобивките от своето пътуване. Никой не може да избегне последствията на своите мисли, чувства и постъпки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама