Напомнете си тези 12 неща, когато всичко се разпада


Напомнете си тези 12 неща, когато всичко се разпада
Снимка: iStock

Ценни прозрения и практически съвети за справяне с предизвикателствата на живота, когато усещате как всичко се разпада.

1. Приемане на непостоянството

Животът по своята същност е непостоянен. Нищо не остава същото. Всичко се променя! Очакването на постоянство ни кара да страдаме, когато нещата неизбежно се променят или приключват. Да се ​​научим да приемаме промяната, дори когато е болезнена, е първата стъпка към мира.

2. Изправяне срещу нашата болка

Болката е неизбежна в живота, но страданието не е задължително. Отношението ни към дискомфорта и трудните емоции определя тяхното въздействие. Избягването на болката само удължава силата им. Когато ги посрещнем с откритост и състрадание, а не с отвращение, ние започваме да ги виждаме като временни и губим способността им да ни контролират.

Вижте още: Как да приемем нещата, които НЕ можем да променим

3. Силата на безпочвеността

Често се чувстваме изгубени и несигурни, когато нещата се разпаднат. Но под повърхността на нашите тревоги съществува фундаментална необоснованост, усещане за непоклатимо присъствие. Култивирането на това съзнание осигурява стабилност сред хаоса.

4. Оставяне на очакванията

Вкопчването в очакванията ни подготвя за разочарование. Вместо това, култивирането на отворен ум и сърце ни позволява да се ориентираме в неочакваното с по-голяма лекота.

5. Откриването на неизмислена и перфектна завършеност

Надеждата също така причинява вътрешен конфликт, който често се корени в свързването на удовлетворението с нестабилни условия. Откриването на неизмислена и перфектна завършеност в настоящия момент носи свобода от преследване на външни заместители.

6. Срещането на жестокостта с негодувание или отмъщение само поражда повече насилие

Спирането, за да се смекчи, вместо да се нахвърли, прекъсва циклите на вреда, позволявайки прошката.

Вижте още: 10 съвета как да изградите живота, който искате

7. Състраданието като практика

Страданието е универсално преживяване. Култивирането на състрадание към себе си и другите, включително тези, които може да са ни причинили вреда, насърчава изцелението и разбирането.

Вижте още: 

8. Ум на начинаещ

Подхождането към всеки момент с любопитство и откритост, като начинаещ, ни позволява да видим нещата отначало и да избегнем заклещването в твърди модели на мислене и поведение.

9. Намиране на свобода чрез трудности

Предизвикателствата могат да бъдат катализатори за растеж. Възприемането на трудностите като възможности за учене и трансформация може да доведе до по-голяма мъдрост и устойчивост.

10. Силата на „незнанието“

Често търсим сигурност и контрол, но животът е пълен с неизвестни. Приемането на „незнанието“ ни позволява да присъстваме с това, което е, без да се увличаме в тревоги за бъдещето.

11. Обучение на ума

Нашите умове са естествено склонни към негативност. Чрез практики като медитация и внимание можем да култивираме по-спокоен и просторен ум, намалявайки задържането на негативни мисловни модели. Чрез отдадена практика осъзнаването се разширява, за да приеме страданието, без да бъде разбито.

Вижте още: Най-добрите начини да излекувате душевната си болка

12. Намиране на радост в беда

Дори в трудни времена е възможно да намерите моменти на радост и да оцените простата красота на живота. Култивирането на благодарност за тези моменти може да промени нашата перспектива и да насърчи вътрешния мир.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама