Освободи живота си и бъди щастлива!


Освободи живота си и бъди щастлива!
Снимка: iStock/Guliver

Щастливи ли сте? Ако "Да", сигурни ли сте? Ако "Не", знаете ли каква е причината да не сте? Всички искаме да се чувстваме удовлетворени от живота си, да живеем в баланс със себе си и с околните, но не всички успяваме. 

Сигурни сме, че дълбоко в себе си криете страх, предразсъдък, болка..., които ви пречат да бъдете напълно щастливи. Не си даваме сметка, че като не се вслушваме и прогонваме призраците си, ги подсилваме. Ако прикриваме съществуването на собствените рани с преструвки, те кървят повече, често пъти маската се превръща в клетка. Проблемите се разрастват потайно, но когато накрая бъдат осъзнати и извадени на светло, биват подценявани. 

Спрете да се криете, да слагате маска на емоциите си. Всички емоции, даже и негативните, са сигнали, даващи полезна информация: понякога те ни известяват за неотложни промени. Умението да се вслушваме в нашето тяло и ден след ден да установяваме емоционалния си статус ни помага също да разбираме по-добре емоциите и душевните състояния на хората около нас.

Това съветва Лучия Джовани в книгата си "Освободи живота си", която е вече на родния пазар. Авторката ни предлага 15 клопки по пътя към щастието и как да ги избегнем.

Може би вие често игнорирате усещанията си, гадаете бъдещето и предвиждате бедствия, преценявате себе си и другите според "би трябвало", живеете в миналото или пък непрекъснато сравнявате.

На страниците на този наръчник по себепознание ще срещнете до болка познати ситуации, фрази, постъпки, които неусетно са се превърнали във ваши навици. Книгата ще ви помогне да излезете от капана на собствените си стереотипи – онези, които ви подтикват към пагубни модели на поведение. И дори нещо повече – с помощта на техниките и упражненията, които Лучия Джованини е разработила на базата на практическия си опит, ще се научите да разпознавате клопките по пътя към щастието ви следващия път, когато неизбежно се сблъскате с някоя от тях.

Често си намираме оправдания, за да не започнем да следваме даден модел/съвети. Мислим, че не можем да променим начина си на мислене, че нашият случай е различен, че всъщност не ние, а другите (партньор, родители, колеги и т.н.) трябва да се променят. Спрете! Сложете край на постоянните отлагания да промените живота си започнете сега. Лучия не ви обещава с магическа пръчка да преобрази живота ви, но ви дава полезни насоки как сами да го постигнете. И да, трябва да положите усилия, да разчупите закостенялото си съзнание и да започнете да гледате по друг начин на себе си и случващото се. 

Ако пък искате лично да чуете съветите на Лучия Джовани, може да го направите на 7 октомври 2015 г. от 19.00 ч. в литературен клуб "Перото" - НДК.

Тя ще представи книгата "Освободи живота си" и ще говори по теми, свързани с личностното израстване, щастието, менталните и емоционалните клопки и начините да ги избегнем.

***

Лучия Джованини има докторат по консултативна психология, бакалавър е по психоантропология, член е на Американската психологическа асоциация. Преподава невролингвистично програмиране, невросемантика, духовен и трансформационен коучинг, работа с дъха, експерт е по техниките на медитация и ходене по лабиринт, води обучения по нестинарство. Една от първите последователки на Луиз Хей в Италия, самата тя често е наричана „италианската Луиз Хей”. Авторка е на бестселърите Освободи живота си, Толкова различен живот и Заслужавам най-доброто, помогнали на хиляди хора в процеса на промяната. През 1999 година създава асоциацията BlessYou!, която се занимава с личностно и социално осъзнаване, и вече над 20 години заедно със съпруга си Никола Рива води курсове и семинари за частни лица и бизнес организации от цял свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама