Отворено писмо до моето бъдещо Аз


Отворено писмо до моето бъдещо Аз
Снимка: iStock/Guliver

Скъпо мое бъдещо Аз,

Виждам, че се усмихваш, седейки спокойно и четейки това писмо. Усмихваш се, защото си благодарна за всички житейски уроци, за всички болезнени моменти на себеомраза, за всички пролети напразно сълзи. Знаеш, че благодарение на тях, днес си човекът, който си.

Първо искам да ти кажа, че съм страшно горда с теб. Надявам се, че имаме семейство, което ни обича, и сме сбъднали поне част от мечтите си. Надявам се, че огледалото вече ни е добър приятел и не се чудиш постоянно как да се промениш. Със сигурност вече си разбрала, че никога няма да изглеждаме като Миранда Кер (харесваш ли я още?), но няма страшно, защото така или иначе ти си прекрасна. Благодарна съм, че се грижиш добре за себе си, защото и двете знаем, че си много суетна.

Честно да ти кажа, много ми се иска да надникна в бъдещето, за да видя докъде сме стигнали с нашия "план”. Но така няма да е интересно, нали? Дано най-накрая си проумяла, че един от най-лошите начини да прахосващ времето си, е да мислиш постоянно за бъдещето. Всеки път, когато искаш да си напред във времето, когато се успокояваш с мисълта, че "рано или късно всичко ще се нареди”, ти губиш най-ценното, което имаш – настоящето. Моля те, крайно време е да спреш да летиш в облаците (все пак, вече си зряла жена) и да мислиш за 10 стъпки напред. Фокусирай се върху следващата!

Аз ти обещавам, че докато стане време да прочетеш това писмо, ще съм се научила да поемам отговорност за собствените си грешки. Ще съм скочила поне веднъж в неизвестното, за да следвам сърцето си. Ще съм прекратила всички изтощаващи връзки, които черпят от енергията ми. От теб, мое бъдещо Аз, обаче също искам да ми обещаеш няколко неща – искам да се усмихваш повече, да ти пука по-малко, да пиеш повече хубаво вино, да отделяш повече време на най-близките си хора и никога, ама никога да не забравяш колко много си преживяла, за да станеш човека, който си днес!

Нашите преживявания ни правят това, което сме. Затова не спирай да следваш мечтите си и да пътуваш из живота. Приемай нещата каквито са, без "ама…”. Избери да бъдеш щастлива и бъди горда със себе си. Нямам търпение да се запознаем…

С обич,

Твоето по-младо, неопитно и несигурно Аз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама