Парфюм за душата: Лесни стъпки, за да оставам фокусирана


Парфюм за душата: Лесни стъпки, за да оставам фокусирана
Снимка: Личен архив

Само с мен ли е така или е толкова лесно да се разсейваш в днешно време? Между имейлите, съобщенията, социалните медии, новите идеи, курсовете, които искам да посетя, книгите, които искам да прочета. Сякаш съм се разпръснала навсякъде, така се чувствам понякога.

И понеже не съм перфектна, открих за себе си как да оставам фокусирана и по-малко разсеяна. Няколко много лесни, но големи стъпки:

Започнах да си създавам 90 дневни цели и планове. Това е една от тайните на възможността ми да се съсредоточавам и справям с повече за по-малко време.

Общ календар. Вече включвам в графика си не само професионалните задължения, но и времето за мен, времето за почивка, ваканциите, времето за спорт, времето за култура, времето с близките и приятелите си, времето за красота, за хобито и всичко, което бих искала да направя и е мой приоритет. Така, когато погледна календара за седмицата, много ясно виждам кога има нужда и какво да отложа. Кога ще ми дойде в повече и кога ми се отваря прозорец, който мога да посветя на нещо ново.

Това го слагам отделно, защото е важно - планирам времето си и за социалните мрежи. Отдавна спрях да влизам в профилите си на всеки пет минути. Максимум два пъти дневно е абсолютно достатъчно.

Но преди всичко изброено дотук, слагам на масата списъка с как бих искала да се чувствам. Щастлива! Моите желания и начинът, по който искам да се чувствам, определят времето и действията за всичко в живота ми.

 

Автор: Юлия Атанасова

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама