Попитахме ви: Какво е щастието за вас?


Попитахме ви: Какво е щастието за вас?
Снимка: iStock/Guliver

Щастие – това е всичко, от което имаме нужда. А какво всъщност е щастието? Какво кара хората да се усмихват, да са в пълна хармония със себе си и света? Какво му трябва да човек, за да бъде истински щастлив?

Попитахме няколко човека "Какво е щастието за вас?”. Ето и техните отговори:

"Щастието - това е да нямаш много желания, да се радваш на това, което имаш, а не все да искаш още. Щастието е в това да нямаш много мисли, особено ако са мрачни и те карат да се натъжаваш. Трябва да се научим да мислим позитивно, за да сме щастливи. Да гледаме по-просто на нещата, да се отърсим от лоши мисли и чувства. Тогава душата ни ще се пречисти и ще бъдем щастливи.” Мария, 27 г.

"Щастието е в малките неща. Ама онези най-най-малките. Щастието в аромата и вкуса на сутрешното кафе, в слънчевите лъчи, които те галят рано сутрин. То е в това да имаш верни приятели, с които да можеш да прекараш страхотно време. Щастието е да има на кого да кажеш "Обичам те" и този някой да го вижда във всеки твои жест към него, без да му е нужно да го казваш на глас. Щастието е да чуеш "Обичам те” от този, на когото си подарил сърцето си. Щастието е в това да има с кого да споделяш моментите си... лоши и хубави.” Искра, 31 г.

"Щастието за мен е спокойствие и хармония! Щастие е, когато са здрави близките ми, когато имам любим човек до себе си, който ме обича и подкрепя. Щастие е също така да имаш верни приятели, които да не се окажат предатели, както често става.” Богомил, 25 г.

"Какво е щастието ли? Според мен да си щастлив означава да обичаш, да си обичан, да са искрени хората около теб, да даряваш и да ти даряват любов, да си полезен с нещо на другите, да си здрав, както и близките ти, да се радваш на живота и да да имаш по-малко тревоги.” Венци, 29 г.

"Щастието не може да се опише с думи, то е чувство. Когато се отърсим от всички лоши мисли и чувства, когато забравим за омразата и тревогата, когато отворим сърцата си, тогава разбираме какво е щастие. А ако сме и от късметлиите, то тогава ще имаме и някой, с когото можем да споделим щастието си.” Марина, 34 г.

"Щастие е, когато ти си причината за усмивката на някого, когато помагаш, когато се грижиш, когато старата ти баба е още жива и те целуне и те прегърне с преперещи ръце. Когато някой ти каже: "Майната им на всички други, аз обичам само теб!”. Щастието не е в парите, а в милите думи, жестовете, изненадите от любимия човек. То е в думите: "С теб съм!", "Обичам те, пази се!", "Нахрани ли се?", "Облечи се топло, навън е студено". Михаела, 23 г.

 

Щастието е навсякъде около нас, в онези малките неща. Открийте го и бъдете щастливи!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама