Правете тези неща, за да сте щастливи и успешни


Правете тези неща, за да сте щастливи и успешни
Снимка: iStock/Guliver

Какво прави някакво действие неудобно, неловко или неприятно зависи от човека. Има обаче неща, с които повечето от нас не се погаждат – например супер ранното ставане. В същото време именно нещата, изваждащи ни от зоната ни на комфорт, ни оказват положително влияние в дългосрочен план. Сред тях са и следните 11, които ви препоръчваме да правите:

1. Задавайте въпроси. Не приемайте нещата за даденост, опитвайте се да ги разберете в дълбочина.

2. Бъдете честни. Да, понякога може да бъде неловко, но е изключително ценно качество.

3. Медитирайте. Ще ви помогне да намерите вътрешното си равновесие, особено ако сте много заети и в ежедневието си често се сблъсквате с проблеми.

4. Ставайте много рано. Така всеки ваш ден ще бъде продуктивен.

5. Следете разходите си. Записвайте си всеки лев, който сте похарчили. Ще забележите как ставате по-икономични само след няколко седмици.

6. Станете доброволец. Или пък се включете в благотворителна инициатива. Това е най-лесният начин да почувствате, че допринасяте за някаква положителна промяна.

7. Яжте здравословна храна. По-скъпа е, а и вредните неща често са по-вкусни. Но организмът ви ще ви се отблагодари в бъдеще.

8. Упражнявайте говоренето си пред публика. Никога не се знае кога ще ви се наложи да се обърнете към група от хора. Ако сте се упражнявали, притеснението ще бъде по-малко.

9. Осъществете наглед невъзможна за вас цел. Ако например на ден тичате по 1 км, идеята да изтичате 7 км може да ви се вижда ужасяваща. Поставете си го като цел за следващите шест месеца и всеки ден увеличавайте с малко разстоянието. Когато постигнете целта, ще се почувствате безкрайно удовлетворени.

10. Изберете едно нещо, което да усъвършенствате за даден период. Някои хора обичат да правят много неща наведнъж, но това обикновено не води до добър резултат. Старайте се да не сменяте интересите си, а да се съсредоточите върху един – например да учите език – и да го развивате последователно.

11. Запознавайте се с нови хора. Може би сте по-срамежливи и завързването на контакти не е силната ви страна. Но какво е най-лошото, което може да се случи? Да ви скастрят или отхвърлят – а това може да превърнете в забавна история, която да разказвате на приятелите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама