Това ще промени начина, по който се възприемате


Това ще промени начина, по който се възприемате
Снимка: iStock/Guliver

Не е лицето, а израженията, които правите. Не е гласът, а това, което казвате. Не е точно начинът, по който изглежда тялото ви, а нещата, които правите с него. Вие сте невероятни. Позволете си да бъдете най-добрата версия на себе си, като се грижите за себе си - физически и психически.

И докато се храните здравословно, спите достатъчно и тренирате редовно, мислете по-положително за себе си и света около вас. 

Ето и 14 съвета, които ще ви помогнат да промените към добро начина, по който се възприемате. 

1. Това, което казвате на другите, не определя живота ви, а това, което шепнете всеки ден на себе си.

2. Не търсете позволение от някой друг да бъдете себе си. Нямате нужда от одобрение да бъдете "достатъчно добри" или да имате страхотен ден.

3. Бъдете вашия собствен експеримент. Вашето произведение на изкуството. Бъдете в процес на развитие и бъде ОК с това.

4. Позволете на хората около вас да видят истинския, несъвършен, странен, красив и прекрасен човек, който сте. Това е достатъчно.

5. Не може да основавате вашите идеи за успех и щастие върху мнението и очакванията на други хора.

6. Прекарвайте повече време с тези, които ви карат да се усмихвате и по-малко с тези, които чувствате, че постоянно трябва да впечатлявате. 

7. Най-голямата ни защита срещу стреса е способността ни да избираме една мисъл вместо друга. Помнете това. Ако търсите причини да бъдете ядосани и разстроени, ще намерите много. Вместо това гледайте за причини да бъдете положителни и ги виждайте навсякъде. 

8. Едно от най-добрите неща, които може да направите за себе си, е когато най-после намерите куража да пуснете това, което не може да промените.

9. Няма смисъл да си спомняте за вчера и какво сте направили или не сте, защото тогава сте били друг човек. Ако не простите не себе си, на ситуацията и не приемете, че всичко е свършило, не може да продължите напред. 

10. Не знаете какво ще бъде бъдещето, затова най-добрата стратегия е да живеете колкото се може по-положително в настоящето. 

11. Когато откриете нещо, което ви прави истински щастливи, направете място за него в живота си. Ако осъзнаете, че нямате достатъчно време за това, което наистина е важно за вас, спрете да правите това, което не е.

12. Качеството на вашия живот зависи от това как поставяте и уважавате приоритетите си днес. И не е егоистично да обичате себе си, да се грижите за себе си и да превърнете щастието си във ваш приоритет.

13. Всеки може да се скрие от проблемите и да страда. Да се изправите срещу тях и да работите постепенно, за да ги разрешите, това ви прави по-силни и щастливи в края.

14. Понякога, за да намерим себе си, първо трябва да се изгубим.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама