В живота всичко минава, всичко идва и всичко се променя


В живота всичко минава, всичко идва и всичко се променя
Снимка: iStock/Guliver

Без значение колко болка изпитвате, винаги трябва да помните, че всичко, което ни се случва, има своето време и ритъм и в крайна сметка всичко минава, всичко идва и всичко се променя.

За да преминем през трудни времена, се нуждаем от търпение, време и размисъл, което не е толкова лесно, но не е невъзможно. Тогава ще дойде денят, когато ще си спомняте случилото се като един страхотен урок.

Абсолютно всичко, което ни се случва, има начало и край, така че ако се случи нещо негативно, не се отчайвайте, въпреки че това може да ви притеснява. И ако сте в успокояващ етап, не забравяйте да се възползвате максимално от него, за да го превърнете в добър спомен.

Търпението е основно

На този, който има търпение, не му липсва нищо. С търпение сте в състояние да напреднете и да се насладите на пътуването, да предприемете промени и да не позволите на настоящето да избяга.

Всички в един момент копнеем стрелките на часовника да се движат по-бързо или страниците на календара да се преобърнат набързо. Ако проявим търпение обаче, ще имаме възможността да разсъждаваме върху значението на това, което ни се случва и какво искаме да направим.

Винаги ще има нещо, което ще остане

Истината е, че въпреки че всичко минава, винаги ще има нещо, което ще остане от случилото се. Почти винаги това е урок, останал от обстоятелствата и се вписва в паметта и душата ни и става част от нашата същност.

Когато нашите притеснения са прекомерни и съпътстващото напрежение е почти непоносимо, трябва да повторим, че всичко минава и всичко се променя. Как можем да го направим?

Когато сме изправени пред страдащи събития или времена, ние трябва да осъзнаем онези вътрешни стимули и външни събития, които пораждат безпокойство или страдание в нас.

В идеалния случай трябва да използваме стратегии за релаксация чрез дишане или други дейности, които ни помагат да се съсредоточим върху тук и сега.

По този начин ще намалим до минимум негативните очаквания и прогнози, съсредоточавайки вниманието върху настоящия момент.

С какви проблеми е възможно да се сблъскаме?

Няма магическо решение на всеки проблем, но можем да приложим стратегии, които ще ни помогнат да решим проблемите си по най-добрия възможен начин.

Трябва да обърнем внимание на проблемите, като приемем, че те са част от живота и е важно да се чувстваме способни да се изправим пред тях и да се опитаме да не реагираме импулсивно.

Важно е да уточним какви решения са достъпни за нас.

След като вземем най-разумното решение, трябва да го изпълним. Ако не е добро решение, ще повторим процеса.

Във всеки случай е важно да носим в съзнанието си идеята, че нищо не е постоянно и че самият живот се променя!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама