Виж какво издава за теб любимото ти цвете


Виж какво издава за теб любимото ти цвете
Снимка: iStock/Guliver

Цветята са прекрасни. Един букет може да направи всяко мрачно пространство по-свежо. Но чудили ли сте се някога защо предпочитате определено цвете? Има основателна причина. Ние сме привлечени от цветя, които най-много наподобяват нашия характер.

Мак

Вие сте жизнени, чудати, ентусиазирани и често душата на купона. Също така сте креативни, обичате да учите нови неща и изпъквате с уникалната си личност. Много хора намират характера ви за магнетичен и сте трудни за забравяне. Всъщност, маковете са използвани като символ на спомен и често са изобразявани на паметни плочи на войници, загинали във II-рата Световна война.

Лале

Повечето хора свързват лалетата с Холандия, но те са били открити в Северна Африка, Гърция, Турция, Украйна и Китай, което показва, че обичате да пътувате. Макар че търсите промяна и лесно се адаптирате към нея, имате здрава връзка и любов към вашето семейство и приятели.

Вие сте мили, чувствителни, внимателни, с добро сърце, но имате склонност да се държите снизходително. Ако усетите, че прекалявате, спрете и се замислете какво правите. Често обичате да предлагате съвети на другите, затова отделете време да сторите същото за себе си.

Роза

Повечето хора свързват розата с любов и ако сте привлечени от това красиво цвете, вие сте наистина страсти натури и вашите романтични отношения са дълбоки.

Розата е националното цвете на Англия, затова цените традициите и може да сте малко консервативни. Все пак вие сте женствена и имате качеството да изваждате на преден план най-доброто от другите. Имате и лоши черти, сред които стремеж към перфектност в живота, което е добро качество, но понякога очаквате същото от другите около вас. Опитайте се да ги цените за техните недостатъци.

Орхидея

Подобно на вас, това цвете е изискано и с класа. Хората, които обичат орхидеи, са екзотични и светски, което се дължи на факта, че по цялата земя има 26 049 вида от тях.

През Викторианската епоха орхидеята е била символ на лукса, което означава, че външният вид има голямо значение за вас. Но вие не сте повърхностна. Както кралица Виктория, която е управлявала по това време, сте остроумна и никога не се срамувате да казвате това, което мислите.

Маргаритки

Маргаритката е интернационален символ на радостта и ако харесвате тези малки цветчета, усмивката рядко слиза от лицето ви. Като символ на мир и любов през 60-те, вие обичате да носите щастие на околните, цените спокойствието и имате ясно изразена позиция за гражданските права. Заобиколени сте от много приятели и обичате да се забавлявате.

Слънчоглед

Подобно на произхода на името на това цвете от гръцки helios (слънце) и anthos (цвете), вие сте щастлива, сърдечна и цените важните неща в живота. Присъствието ви може да освети стаята. Вие също успокоявате и помагате на хората в нужда. Подобно на слънцето, на което това цвете е кръстено, вие също изпъквате с характера си, който е енергичен, но може да кара тези около вас да се чувстват засенчени. Затова не прекалявайте със самохвалството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама