Време е да спрете да мислите какво искате и да си спомните какво заслужавате!


Време е да спрете да мислите какво искате и да си спомните какво заслужавате!
Снимка: iStock

Случвало ли ви се е да се разкъсвате между сърцето и разума си? Между вашите желания и нужди?

Отговорът е „да“, нали? И на мен ми се е случвало. Дълго време взимах повечето от житейските си решения, базирани изключително на това, което исках. Мислех за себе си като за спонтанно момиче, което винаги беше водено от момента. Момиче, което знаеше как да върви по течението и знаеше как да се наслаждава на настоящето.

Бях горда, че съм момиче, което следва сърцето си, независимо къде ме водеше. Това беше особено при любовта. Доколкото си спомням, единствените критерии за това да съм с някой, бяха моите емоции. Когато обичах достатъчно един мъж, бях повече от готова да му простя всичко.

Бях готова да забравя за недостатъците му и дори за начина, по който се отнасяше с мен, стига да бях сигурна, че той е този, когото искам.

Въпреки това, след години, живеейки такъв живот и след няколко разочарования, разбрах, че да слушам сърцето си ми донесе повече болка, отколкото бях готова да понеса. Донесе ми повече разочарования и емоционални травми, отколкото можех да преброя и често ме караше да приемам по-малко, отколкото заслужавах.

Разбрах, че е време да порасна и да започна да се съобразявам с това, което ми казваше и разума. И точно това ви съветвам да направите.

Не ме разбирайте погрешно - не ви казвам да пренебрегвате напълно желанията на сърцето си. Не ви казвам да започнете да се държите студено или безсърдечно, без изобщо да включвате емоциите си в решенията си.

Да си признаем - би било по-лесно винаги да правите това, което ИСКАТЕ да правите, без да се замисляте за последствията, ако нещата и хората, които искаме, винаги са нещата и хората, които са добри за нас. Животът обаче не е такъв, нали?

Време е да порасне и да отворим очите си.

Време е да игнорираме какво искаме и да си спомним какво заслужаваме.

Колкото и да сте луди по някой човек, не можете да продължите да бягате след него, ако знаете много добре, че той не е подходящ за вас.

Без значение колко любов изпитвате към бившия си, не можете да се върнете при него, знаейки, че той ще продължи да разбива сърцето ви и да сте наясно, че вие ​​нямате бъдеще заедно.

Не можете да бъдете с някой, който не ви уважава, въпреки всички пеперуди, които чувствате в стомаха си. Защото не е това, което заслужавате.

Помнете, че заслужавате повече от „почти“ любов, повече от това някой да си играе с вас, да не ви оценява, Заслужавате да сте щастливи!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама