10 въпроса с кулинарната инфлуенсърка Анна Стойкова


10 въпроса с кулинарната инфлуенсърка Анна Стойкова
Снимка: Анна Стойкова

Вероятно сте попадали на това слънчево момиче annas_wholesomeboholife, докато си скролвате в Instagram и се чудите какво да си приготвите за вечеря. Тя ще ви даде най-интересните идеи като хляб от леща, омлет без яйца, здравословни овесени барчета или пък тиквени ньоки. Всички рецепти, които Анна Стойкова приготвя за своята аудитория, са изцяло веган и с възможно най-изчистените съставки, които може да откриете на пазара, а и често растения, които сама открива сред природата.

Някои от вас сигурно я познават и от предаването "Masterchef", в което тя бе участничка през 2021 година и отвя журито още в началото с интересни рецепти и нетрадиционен подход към храненето. За нея то е начин на живот, мисия и смисъл, който преоткрива с всяка нова рецепта. 

Някои от вас сигурно я познават и от предаването "Masterchef", в което тя бе участничка през 2021 година и отвя журито още в началото с интересни рецепти и нетрадиционен подход към храненето. За нея то е начин на живот, мисия и смисъл, който преоткрива с всяка нова рецепта. 

Зададохме ѝ 10 въпроса, с които да я опознаем по-добре и да влезем в света, който си е създала:

Здравей, Анна! Мисълта за какво те кара да се събуждаш сутрин с нетърпение да започнеш деня си?

Първо си мисля за сутрешната ми рутина, започвайки с вкусно матча лате, последвано от масаж на лицето, писане в дневника 5 минути, за да отбележа всичко, за което съм благодарна и няколко неща, които ще направят деня ми вълнуващ. После, разбира се, и осъзнаването за това, че всеки ден живея своята мисия и съм мотивирана да продължавам да го правя, дори и да е супер изтощаващо понякога.

Кога започна твоята любов към здравословното хранене и имало ли е период в живота ти, когато си била в другата крайност?

Любовта ми към здравословното хранене се зароди след като завърших университет и се прибрах в родния Бургас, където започна и по-сериозният живот, свързан с работа и стрес. Тогава започнах с йогата, последва и голяма промяна в начина на хранене. Като дете бях в другата крайност и съм била с наднормено тегло някъде до гимназията. Слава Богу, навреме започнах със спорта (тенис на корт), благодарение на баща ми, и всичко се нареди.

Какво е усещането да издадеш книга с рецепти и да знаеш, че стотици хора се докосват до твоя начин на живот, докато разлистват страниците ѝ?

Велико! Това е била голяма моя мечта и съм изключително благодарна, в същото време се чувствам и силно отговорна. Ето защо първо съм тествала начина, по който живея и се храня върху себе си години наред. Уверена съм на 100% във всичко, което споделям от цялото ми сърце и с много любов!  

Знаем, че пътуваш много и обичаш да опознаваш света. Кое е твоето местенце, на което се чувстваш цяла, завършена и в мир със себе си? Защо?

Бали, Бали и пак Бали. Ще се опитам да бъда кратка. Времето - вечно ЛЯТО. Природата - БОГАТА и много красива. Хората - ДОБРИ в душите си, непринудени, всеотдайни и безкрайно отзивчиви. Храната - ИЗОБИЛНА, свежа, прясна, чиста, истинска. Обожавам да се впускам в целодневни приключения, да се возя 2 часа на скутер в посока, за да стигна до най-красивите водопади и после да се насладя на изумителния залез на плажа в края на деня. Ах, Бали!

Кое е най-лесното и най-трудното нещо в работата ти като инфлуенсър в социалните мрежи?

Най-лесното е да споделям всичко, което виждате, защото е истинско и от сърце. Обожавам работата и живота си. Най-трудното е да се сблъскам с негативните коментари и неприемане от тези, които не искат да разберат различното и да приемат, че има и друга истина, освен тази, в която са убедени.

Какво би работила, ако виртуалното пространство не съществуваше и всичко се случваше офлайн? 

Сигурно щях да имам ресторант и да се срещам със себеподобни и всякакви широкоскроени хора там всеки ден и да споделяме интересите си. Или пък да пътувам по света и пак да се срещам с такива. А може би щях да живея някъде другаде (в Бали например) и там да имах това местенце. Кой знае? Убедена съм, че мисията ми е да се свързвам по всякакъв възможен начин с хора и да им помагам, споделяйки наученото по пътя, а те да учат мен на друго!

Щастливо омъжена си и това си личи отдалеч! Ще ни кажеш ли с какво промени живота ти любовта, която си открила?

О, да! Тази любов беше причината за всичко. Аз тръгнах в тотално различна посока от това, което съм завършила (интериорен дизайн), след като се преместих заради любовта в малкия град, където не губя часове в трафика и няма кой знае с какво да се “разсейваш/забавляваш”. Също така първо аз помогнах на съпруга си с развиването на неговия бизнес чрез идеите си и креативния начин на поднасяне на съдържание в социалните мрежи, а впоследствие бях подкрепена от него да правя същото, но за себе си. Започнах да споделям всичко, което ме вълнуваше, без да изкарвам никакви пари от това, но впоследствие започнах да получавам предложения от брандове и така нещата започнаха да стават сериозни. В същото време се запалихме заедно по пътешествията, което пък обогати кръгозора ни още повече през годините. Най-щастлива съм за това, че в тази любов всичко е споделено и определено се гледа в една посока и имаме още много мечти за сбъдване заедно.

Как си представяш накратко един твой ден след 10 години?

Просто го живея този живот. Без бързане, без излишен стрес и напрежение. Надявам се, че ще се радвам поне на едно подрастващо прекрасно създание и ще бъда посветена най-вероятно именно на това в този момент. А може би ще съм сбъднала и още една мечта да имам собствено местенце за хранене. Ще пътуваме често цялото семейство и ще прекарвам много качествено време с родителите си.

Ако имаш възможност да промениш само едно нещо в начина на мислене на хората, какво би било то?

Да са по-позитивно настроени и широкоскроени и да не се страхуват от непознатото, а напротив. Да са любопитни и да искат да разширяват кръгозора си! 

Напиши ни рецептата си за щастлив живот - в чаени лъжички, кафени чаши и грамове!

1000 грама ЛЮБОВ

10 кафени чаши ДОБРОТА

1 чаена лъжичка СПОДЕЛЕНОСТ 

Още вдъхновение, вкусни рецепти и позитивен начин на живот може да откриете в профила на Анна в Instagram. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама