6 съвета как евтино да пътувате


6 съвета как евтино да пътувате
Снимка: https://pixabay.com/

Запомнящите се ваканции могат да дойдат с цена, която бихте предпочели да забравите. Но с правилно планиране, дълго проучване и гъвкаво отношение към предоставените ви възможности можете да намерите начини да спестите пари, да пътувате евтино и все пак да имате преживяване, което си струва да запомните. В следващите редове ще ви дадем 6 съвета, които ще ви помогнат да пътувате евтино в цял свят.

Кои са двете важни неща по отношение на вашето пътуване?

Може би първото и най-важно нещо е да намалите транспортните си разходи. Преди да планирате пътуването си, вземете под внимание с какъв бюджет разполагате. Съществуват така наречените ваканционни калкулатори, които могат да се окажат доста полезни за вас. В тях основно внимание се обръща на билетите за пътуване. Затова ви препоръчваме да използвате платформата eSky например, където лесно и бързо ще достигнете до най-евтините предложения. Ако датите ви за пътуване все още не са фиксирани, може да намерите още по-голям избор от места, които можете да си позволите да посетите. Ако вече сте избрали дестинация, промяната на датите на заминаване може да намали цената на самолетния ви билет.

Ако намерите цена, която харесвате, разгледайте внимателно политиката за багаж на авиокомпанията, преди да резервирате. Някои предлагат по-ниски цени на билетите, но имат строги изисквания за ръчен багаж или налагат значителни такси за наднормено тегло и голям багаж.

На второ място ви препоръчваме да сравните опциите за настаняване. Намирането на евтина хотелска стая може да бъде трудно и отнема малко усилия. Използвайте платформата eSky, за да намерите хотели в района, където ще отседнете, след което потърсете промоционални кодове за хотели онлайн. Също така помислете за настаняване в хотел извън центъра на града. Потърсете промоционални оферти в последния момент, които могат да се окажат доста изгодни. Хостелите също могат да спестят пари, ако сте съгласни да приемете по-обикновено настаняване и евентуално споделянето на стая. Имайте предвид, че те може да имат възрастови ограничения, затова проучете внимателно условията там.

За какво трябва да внимавате по време на престоя си?

Ето един съвет от нас - хранете се разумно! Много пътници подценяват разходите за храна, закуски и бакшиши. Съветваме ви да носите собствена храна или да я купите в магазин, когато пристигнете на местоназначението си, за да спестите пари. Това не означава, че трябва да пропускате напълно ресторантите и да носите хранителни стоки наоколо. Храненето навън е една от най-приятните части от пътуването. Номерът е да знаете кога да се отдадете и кога да спестите.

Планирайте храненията си всеки ден и определете моментите, в които искате да се отпуснете за малко финансово. След това потърсете начини да спестите пари за другите ястия. Например, можете да избегнете завишените цени на летището, като донесете храна и празна бутилка вода, които можете да напълните, след като преминете сигурността. За закуска опаковайте енергийни блокчета, за да спестите време и пари сутрин. Ако например сте решили да пътувате до Рим и сте открили страхотни оферти за самолетни билети в https://www.esky.bg/samoletni-bileti/0/0/ci/rom/rim, не можете да пропуснете класическата пица или паста, например. Разходите ви вероятно ще варират от ден на ден, така че не забравяйте да коригирате бюджета си, за да избегнете преразход.

Следващото нещо, на което ви обръщаме внимание, е валутната ситуация в рамките на вашата дестинация. Ако пътувате в чужбина, разберете дали страната, която посещавате, е подходяща за използване на банкови карти. Ако е така, дебитна или кредитна карта, която не начислява такси за чуждестранни транзакции, може да бъде най-добрият ви залог. В противен случай проучете опциите си за обмяна на валута, за да избегнете лошите курсове и многобройните такси, често срещани в летищните павилиони. Те ще свият ваканционния ви фонд, преди дори да сте имали възможност да разопаковате.

Посетете вашата банка или change бюро, за ​​да обмените пари, преди да отпътувате – това може да бъде най-добрият и изгоден вариант за вас. Ако приемем, че те притежават тази валута, вероятно ще получите по-добри обменни курсове и по-ниски такси. И само в случай, че в крайна сметка се нуждаете от повече пари, след като сте в чужбина, попитайте дали вашата финансова институция има международни клонове или партньорство с банка в чужбина. Ако е така, може да сте в състояние да теглите пари в брой от тези банкомати с ниски или никакви такси.

Кои са съветите, които често пренебрегваме, когато пътуваме?

Завършваме с два съвета, на които често не обръщаме внимание – мобилната връзка и купуването на подаръци.

Мобилният телефон може да бъде полезен за навигация в нови градове, както и за поддържане на връзка със останалите пътници или онези, които оставяме вкъщи. Но за международните пътувания може да има и такси за роуминг на данни. Ще спестите най-много пари, като се откажете от телефона по време на пътуването си, но това може да не е подходяща за съответната ситуация. Най-добрият ви вариант вероятно ще бъде да закупите предплатена телефонна карта, след като пристигнете, особено ако пътувате извън Европейския съюз.

Друг важен приоритет пред вас трябва да бъдат подаръците. Както всичко останало, задайте бюджет за сувенири. Също така проучете предварително кои са най-добрите подаръци и магазини, за да имате представа какво може да купите, както и цените, които да очаквате.

Силно се надяваме, че тези 6 съвета ще ви помогнат изключително много в планирането на вашата следваща почивка. Сигурни сме, че ако следвате стриктно дадените от нас напътствия, ще спестите доста средства. Насладете се на почивката си и се забавлявайте!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама