GERDÁNA - романтичната мечтателка, която знае как да вдъхновява


GERDÁNA - романтичната мечтателка, която знае как да вдъхновява
Снимка: GERDÁNA

Таня Герданова или просто GERDÁNA е сред най-свежите и различни лица в нашето т.нар. "инфлуенсърско" пространство. Модата я вдъхновява и тя вдъхновява модата, защото е креативна, естествена, a понякога дори дръзка.

Създава блога си GERDÁNA.BY.GERDÁNA с концепцията да инспирира с моментите от живота си останалите хора и както самата тя споделя, я вълнуват толкова много неща, че "иска да пръска от енергията си". И успява, споделяйки своите вълнуващите пътешествия, тихи и спокойни кафе утрини или пък забързани делници, в които никога не пропуска да включи нещо много емблематично за нея - СТИЛ.

Нямаше как да пропуснем да ви запознаем с такова впечатляващо момиче, което освен, че изглежда като от корица на VOUGE, е един истински "мултифункционален работещ човек". Вече нямаме търпение, така че - минаваме направо към въпросите. Ето ги и тях!

Опиши се с 3 думи.

Вдъхновена, позитивна, усмихната.

Имаш ли си сутрешен ритуал?

Ооо, да. И не мога без него. За мен сутрешният кафе момент е ритуал. След смутито, топлата вода с лимон, джинджифил и мед, и яйцата за закуска, изпивам кафето си бавно и лежерно. Подредила съм го красиво, а най-често е придружено от джаз и хубаво четиво.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Без малко грим и хубава визия.

Каква искаше да станеш като малка?

Журналист в радиото. Мисля, че в момента не съм журналист, още повече в радиото, но пък боравя със словото всекидневно и имам какво да кажа.

А стана?

Мултифункционален работещ човек.

Все си мисля, че с времето професиите ще изчезнат. Или по-скоро ще бъде важно не каква професия избираш за себе си в ранните години, а натрупването на базисни знания. А в бъдеще след завършването когато талантите се избистрят, то тогава ще бъде упражнявана работата, която иска всеки един. Тогава всеки би бил много по-удовлетворен, защото ще работи своето нещо и ще го прави с пълния си потенциал, защото е именно неговото такова.

Ти си създател на блога gerdanabygerdana.com. Напоследък блогърството е много популярно сред дамите. Как би описала своя?

Блогът ми в момента търпи промени. Предстоят му нов визуален интерфейс, нови рубрики и затвърждаване на концепцията какво бихте намерили в него. Разбира се запазвам първоначалните основни теми като "Визии", "Пътувания" и "Красота" и добавям още от темите, които засягат дните ми.

До момента последователите ми са с мен именно заради нещата, които съм показвала. Затова сега по-скоро ми се иска да добавя още желани и коментирани с тях заглавия. Бих искала да пиша повече и повече за пътуванията, които осъществявам, за да вдъхновявам още и още тези дестинации да бъдат посещавани. Също така, продължавам с любимата ми рубрика "Гости", в която да представям свежи хора, които са вдъхновени от света наоколо и допринасят с нещо той да става още по красив и цветен.

Въобще, ако трябва да опиша блога си с няколко думи, то те са: местенце за вдъхновение. Именно така се роди и идеята за създаването му. Виждах, че с публикациите ми в Instagram създавам диалог с последователите си, че са се вдъхновили да посетят дадено място, да снимат дадено нещо, да се облекат или да украсят по даден начин.

Така разбрах, че нещата, които са вдъхновили мен, вдъхновяват и наоколо. А всичко това ме усмихваше и вдъхновяваше да споделям повече. Нещо като "гориво", като "гориво" да "зареждаш" хората, а те с думите си да те "зареждат" също. А и ми се пише, и то много ми се пише. Така реших да създам блог пространството, за да имам повече място да изразя себе си и моментите си чрез думи, кадри.

Кои са нещата, които те вдъхновяват да снимаш и пишеш за тях?

Вдъхновява ме всеки красив момент. А напоследък все по-простите. Усещам ги, че изглеждат специално, но специално по онзи съдържателен начин. И когато ги запечатам в кадър и после ги погледна, ми носят същото. А когато ги публикувам и усетя, че носят същото и за някого е още по-безценно.

Вдъхновявам се най-често от кафе моментите си, вече споменах, че са ритуали за мен. Вдъхновявам се и да подреждам, аранжирам и съчетавам артикулите/дрехите от визията ми за деня.

Вдъхновявам се и когато пътувам. Тогава прочиствам съзнанието си и се приземявам. Замислям се, че няма по-красиви неща от тези, създадени "отгоре". И че простотата им е толкова самодостатъчна и красива, че всъщност всичко друго наоколо не е необходимо. И обожавам да заснемам всичко това. Пейзажи и улици, ей такива малки неща, които са около нас, които често пъти не забелязваме, а са толкова вдъхновяващи.

Кои са блоговете, които ти самата следиш?

Ако трябва да бъда честна, се вдъхновявам от чуждестранни инфлуенсъри. Малко ме разочароват обаче напоследък, тъй като предпочитат вълната на влогването и са поизоставили блогването. Обаче любимки са ми: Paola Alberdi, Camila Coelho, Xenia Adonts, Chriselle Lim, Alexandra Pereira, Negin Mirsalehi, Chiara Ferragni, Kenza Zouiten. Напоследък следвам и много микро-инфлуенсъри, които са с по-малка публика, не всяка от публикациите им е рекламна, но за сметка на това Instagram фийдът им е с цветова концепция, вдъхновяват всеки път и са радост за сетивата, че доукрасяват с всичко това наоколо.

Какво се крие зад снимките на блогърите, които виждаме в социалните мрежи?

Зад българските в повечето случаи се крие реклама на сила и усилието да се създаде нещо, което някой друг е направил с мисълта, че щом се прави ефектът ще е "уау". Всичко това е не искрено и мен поне не ме вдъхновява. Разбира се, не слагам всички под общ знаменател. Според мен идеята е всеки да представя своя поглед и своите моменти, така би било много по-цветно за всички ни. Именно за това сме създадени различни и ако всеки споделя нещата, които са го вдъхновили, ще е още по-вдъхновяващо.

Зад чуждестранните откривам креативност, въображение, концепция и идея. А в "големите" инфлуенсъри харесвам влиянието им да мотивират, че целият им труд си е заслужавал.

Но зад всичко това стоят не само позитивни моменти. На всеки се случват ежедневно добри и лоши неща, въпросът е погледът, с който се гледа на тях.

Стои и адски много труд, време, енергия. Ти си почти 24/7 на линия, пречупваш вдъхновенията си в снимки и редове и така създаваш съдържание, обработваш го, планираш го и го позиционираш. Докато пътуваш, създаваш същото. Дори когато пътешестваш от теб се очаква още и още интересно съдържание и "Да", ти не си на почивка. Но ако всичко това се прави докато усещаш всичко, което ти се случва наоколо, виждаш го и благодариш за него. Ако запечатваш всичко, защото искаш, харесало ти е и те е вдъхновило и знаеш, че ще си посланик цялото това нещо да достигне като енергия и до някой друг. То това си заслужава. И има смисъл.

Какво най-много харесваш в себе си?

Усмивката си (особено след като махнах брекетите, които носих 14 години). Та, усмихнатостта, умението да виждам красивото и това, че мога да вдъхновявам, което е най-голямото щастие за мен.

А какво би променила?

Искам да променя умението ми да закъснявам почти винаги.

3 нещата, които обожаваш да правиш?

Да пия кафе, да снимам, да пътувам.

На какво не можеш да устоиш?

На хубава паста (италианска). Обожавам Италия.

Една жена трябва...

Да не се различава по нищо от мъжете (като изключим падането под автомобила, за да се отремонтира дадено нещо).

Трябва да е открила себе си, да е набавила всичко материално, от което има необходимост, да е мотивирана и ентусиазирана да покорява от "върховете" на живота. Едва тогава всяка жена би се чувствала пълноценна, не би била потискана или зависима.

А като качества, трябва да умее да създаде усещането за дом, да дава енергия и мотивация, да е усмихната, грижовна, романтична и мечтателка, както само една жена може.

Какъв е твоят свят?

Светът ми може и да е само моят, но в него виждам вдъхновения навсякъде. Виждам, че с труд, усилия, отдаденост, енергия и много любов всичко би могло да се случи. В моя свят съществуват правилата на разпространение на положителното, доброто, красивото и вярата, че ако се разпространяват в огромни количества от всеки, който ги е усетил, то целият този свят ще бъде още по-позитивен, добър, красив.

И да, щастлива съм, че споделям от моя свят като мислене ежедневно, за да мога да "заразя" още и още от хората част от местенцето ми, които да приемат същия този свят за свой.

GERDÁNA

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама