Пам Велидис: Плюс сайз със стил


Пам Велидис: Плюс сайз със стил

Забравете за мерките: 90/60/90, към които преди се стремяхме. Модата на слабите, кльощави жени тип Кейт Мос отдавна отмина и за щастие. Вече е актуано да си естествена, да показваш пищните си извивки. Само ще споменем Моника Белучи, Ашли Греъм и Ким Кардашиян. Точно тoва прави Пам Велидис, която е плюс сайз и се гордее от това. Тя е рекламно лице на моден бутик и пише за няколко български онлайн медии. Една очарователна и вдъхновяваща жена.

Опиши се с 3 думи?

Достатъчно не|кофти човек.

Как би описала стила си?

Нямам думи за него.

Кои са любимите ти дрехи в гардероба ти?

Една дълга, жълта рокля, която няма къде да нося, защото хората по улицата ме гледат и очакват от някъде да се появи Звяра, понеже наистина тази рокля е точно като от приказката за Красавицата и Звяра. Правена е по поръчка, както и някаква солидна част от дрехите ми. Обличала съм я веднъж за специална вечеря и отделно за една фотосесия. Понякога я обличам у дома и стоя с нея пред огледалото, за да й се нарадвам. Доста е забавно.

На коя плюс сайз звезда се възхищаваш и защо?

Не мисля, че се възхищавам на някой, различен от Ницше. Има плюс сайз модели, които ми харесват, но примерно Тес Холидей доста ме дразни напоследък, защото философиите ни се различават. Да, хубаво е да се противопоставяш на класическите стандарти за красота, но не и да ги отричаш категорично. Ти си нещо ново и различно, за да надградиш тези стандарти и това е единствения начин самият ти и стандартите, които надвишаваш, да се превърнат в класика някой ден. Не съм на мнение, че човек задължително е щастлив само ако е пълен, а слабите хора са нещастни. Откривам щастие под всяка форма затова и не се възхищавам на никакви модели – нито нормален размер, нито плюс сайз. По-скоро може да ме възхити философия за живота на някой човек. Например харесвам Erica Lauren M визуално, както и първоначалният замисъл на движението EffYourBeautyStandards, към което е част самата Тес, но в дълбочина разбиранията ни коренно се различават. Те са в полза на модната индустрия, а аз някак искам да съм в полза на човека без лъжи, премълчавания и извивания на действителност.

Какво най-много харесваш в себе си?

Харесвам комбинацията на всичко в мен, а не нещо поотделно. Харесвам себе си, а не нещо от себе си най-много.

А какво би променила?

Бих променила устните си, защото обичам плътни устни, а за моя вкус моите са прекалено тънки, но няма да стане в този живот, защото предпочитам да се бях родила по този начин, а не някой да ми оправя оперативно кусурите.

Много жени не харесват телата си, ти как заобича своето?

Жените имат огромен проблем с начина, по който се обличат. Обичта започва в сигурността. Не може да се облечеш по такъв начин, че когато се разминаваш с някой по улицата да не знаеш дали те гледа, защото си привлекателна, или защото е стъписан от начина, по който изглеждаш. Провокативността не е в голотата, а в правилния подбор на дрехите. Това е важна стъпка към здравословно отношение към собственото тяло и любовта, която изпитваш към него. Друго съществено е да се грижиш за него като следиш за качеството на всяко нещо, което поемаш. За движение няма какво да говорим, защото движението е тайната на младостта. Не говоря конкретно за спорт, а движение като разходка и енергичност.

Аз обичам да се разхождам, да подбирам какво ям, на плажа няма да съм с цял бански, а от две части, защото съм уверена, че съм привлекателна по този начин. Не ми е неприятно и да гледам голото си тяло в огледалото. Обикваш това, което възприемаш. Възприемам тялото си и затова го обичам. Беше трудно, но не е невъзможно.

Една жена трябва...

Да е жена в пълния смисъл на думата и само понякога по желание и способности да е дявол, мъж, дете, животно или каквото си избере и й отива. Както и да носи удобни и красиви обувки.

Какъв е твоят свят?

Като лудост, която има система. Е, понякога няма система, но промяната не е лошо нещо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама