Биляна Йотовска: Бъдете активни всеки ден и превърнете спорта в удоволствие


Биляна Йотовска: Бъдете активни всеки ден и превърнете спорта в удоволствие
Снимка: Instagram

Биляна Йотовска определено е от жените, които правят впечатление не само с външността си. Тя е посланик на здравословния начин на живот и вярва, че е изключително важно как се грижим за тялото си, за да бъдем щастливи. И усилията ѝ дават своите резултати. Биляна е един от най-популярните треньори, носител на много престижни титли по фитнес и автор на книги. Тя ще бъде сред участниците в първото издание на фестивала Arte Feаstival във Велинград (20-22 август). И докато отброяваме дните до това интересно събитие, ви предлагаме да прочетете какво ни сподели тя.

Ти си дипломиран художник, носител на престижни титли за фитнес, автор на книги, съпруга, майка, треньор, модел... Как успяваш да съчетаваш всички тези дейности?

Много съм организирана и истината е, че всичко, което правя, ми доставя удоволствие. Да правите това, което ви носи щастие, е истинска благословия. Не казвам, че е лесно, но не е невъзможно. С много труд, усилия и постоянство се оказва, че човек може да постига целите и да сбъдва мечтите си!

Може да се похвалиш с едно от най-хубавите женски тела в България (и не само). Каква е златната формула и какво остава скрито?

Ключът към успеха се крие в постоянството! Винаги моят призив е бил - "Бъдете активни всеки ден и превърнете спорта в удоволствие. Нека той ви носи здраве!"

Що се отнася до състезателната ми кариера, там нещата са различни. Зад всички спечелени медали се крият двуразови тренировки и много труд! Професионалният спорт е различен от ежедневната активност просто за здраве и удоволствие, но там "цената" е оправдана.

Много жени искат да са здрави, да имат хубави тела, но често се провалят. Какви са най-честите им грешки и какво би ги посъветвала?

Търсят бързи резултати и често са твърде нетърпеливи, това е основна грешка на много момичета. Други пък разчитат на глад, за да поддържат добра фигура, това е крайно нездравословен подход. Истината е в баланса…

Ти ще участваш на първото издание на Arte Feastival във Велинград в ролята си на специалист по здравословно хранене. Какви рецепти ще представиш?

Много се вълнувам и нямам търпение! Ще представя на аудиторията здравословни бонбони и смутита. Приложими и лесни рецепти. Разбира се, ще бъда щастлива да отговоря и на всички въпроси, свързани със здравословния начин на живот и да предам своя опит и знания.

Полезната храна може ли и да е вкусна?

Разбира се! Трите ми авторски книги с рецепти са абсолютното доказателство за това. Ще ги откриете в сайта ми bilianayotovska.com.

На какво не можеш да устоиш?

Екзотични плодове. Обожавам папая, манго и ананас.

Какво мислиш за нереалните образи в социалните мрежи, филтрите и жестоките стандарти за красота, които се налагат?

В социалните мрежи има много "фейк образи" и "фейк стандарти", уви. Хора, които в Instagram изглеждат много красиви и парадират с материални неща, на живо не можеш да ги познаеш. Тъжно е. Що се отнася до филтрите, от известно време дори аз самата предизвиквам своите последователи да качват натурални снимки… без филтри, които изкривяват чертите на лицето. Разбира се, в никакъв случай не съм против обработката на снимки, особено когато става въпрос за професионални фотосесии. Това е нормално, но не и нон стоп да се слагат филтри за ежедневни снимки и сторита. Младите момичета си създават много изкривени идеали, а не бива!

Като майка на момиче, кои са най-важните неща, на които искаш да научиш дъщеря си?

На първо място - да бъде добър човек. Да държи на семейството и приятелите си. Да бъде отговорна в делата си. Смятам, че с Митко сме съумели да възпитаме Никол добре.

Какъв е твоят свят?

Здравословен и изключително позитивен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама