Биляна Йотовска: За мен да се храня здравословно е начин на живот, а не диета


Биляна Йотовска: За мен да се храня здравословно е начин на живот, а не диета
Снимка: Личен архив

Биляна Йотовска е доста повече от красиво, съблазнително момиче от Instagram с много последователи, по което се въздиша и преглъща. Повечето от вас знаят, че Биби може да се похвали с титли в турнири IFBB и NPC в категория "Бикини фитнес", Flex Model Bikini Search (Лас Вегас), образование на художник, издадени книги за здравословен начин на живот, собствен бранд и не спира дотук. Това, което обаче едва ли знаете, е защо не си прави селфита с муцка патешки устни, с какво е преяла последно, какво е смазала под възглавницата си и на кой филм са плакали заедно със съпруга ѝ. Четете нататък и ще разберете и още:

Ти си адски активна – не само физически, а и покрай всичките ти останали ангажименти. Как разпускаш от психическата умора и пренапрежение?

Така е, винаги съм вършела сто неща, буквално! Но най-важното е, че всичко, с което се занимавам, ми харесва и всъщност ме "зарежда". И все пак, обичам уикендите, в които не работя, да сме у дома на двора, с Митко и Никол, с домашните любимци. В този ред на мисли - обичам лятото! Обожавам почивките, споделени със семейството. Мечтая да имаме все повече време заедно, защото това за мен е безценно. Смело мога да кажа, че заниманията с тях ми помагат да разтоварвам.

Спазването на хранителни режими не е лека работа, чисто психически. Когато го нарушим, а това на всекиго се случва, като че ли е доста важно как ще минем през този момент – някакви съвети?

За мен да се храня здравословно е начин на живот, а не режим или диета. Винаги съм се хранила така, без да изпадам в крайности. Това, към което се стремя да науча и всички мои клиенти, е да променят в дългосрочен план здравословните си навици! Въпрос на здраве е, не на суета. Иначе ако "кривнем малко от диетата" няма да се случи нищо. При много хора това е психически проблем, изпадат в крайности и попадат в един омагьосан кръг. А всъщност нещата, свързани със здравословния начин на живот, са много прости. Добра физическа активност, разумно хранене и изградени навици. Формулата е простичка, изпълнението само изглежда трудно, но трябва просто да се вслушваме в тялото си.

Кога последно преяде и с какво?

Е, ще бъда честна! Преяждането беше чудно, ха-ха! С манго и папая по време на последната ни семейна почивка на остров Мавриций. Всеки, който ме познава, знае, че обожавам екзотични плодове. Всеки път, когато имам възможност да прекаля с тях, го правя, без да се чувствам гузно. Сладки и тестени изделия не ме привличат, но плодове - ооо, да!

Имаш ли приятели, които никога не са спортували нищо и не са спазвали хранителни режими? Или пък те самите те избягват, защото само ги ръчкаш да променят това?

Хм, добър въпрос, със сигурност имам и такива познати, но да кажем, че не са хора, с които контактувам много често. Не за друго, просто средата ми е такава, около мен 90% от хората спортуват малко или много. За "ръчкането", ох, да - правя го! Но хората около мен го наричат "мотивация". Факт е, че успявам да мотивирам много хора да бъдат по-активни и това изключително много ме радва.

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК КАКВО БИЛЯНА СПОДЕЛИ ЗА МЪЖА СИ МИТКО!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама
Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама