Българка подобри рекорда за най-продължително ходене на палци (ВИДЕО)


Българка подобри рекорда за най-продължително ходене на палци (ВИДЕО)
Снимка: Мариана Жижанова/ Виктор Кожухаров

Напоследък определено имаме хубави поводи да се гордеем, че сме българи. Балетният педагог Йоана Цекова успя да подобри рекорда в дисциплината "най-продължително ходене на палци", преминавайки разстояние от 1 километър и 61 метра, за време от 21 минути и 17 секунди. Това се случи на 23.09.2023 на стадиона на Националната Спортна Академия.

В рамките на 6 седмици се очаква отговор от панела за признаване на рекорди на Гинес, в съответствие с процедурата.

За идеята за рекорда

Йоана се занимава с класически балет и съвременни танци още от 3-годишна възраст. Паралелно с това се е занимавала с художествена и спортна гимнастика. Мотивация за подобряването на рекорда и дават нейните ученици, на които тя преподава балет.

"Децата в школата ми ме вдъхновиха за поставянето на този рекорд. Те ми дадоха идеята за това. И аз обичам да ги вдъхновявам да следват мечтите си, да вярват, че няма невъзможни неща и реших да им покажа това с пример, а не само с думи", сподели тя.

Вижте още: Теодора Пейкова: Издателката, превърнала българките в европейки

За реализацията 

"Определено не беше лесно, но не изискваше такава подготовка, колкото може би други рекорди, които се поставят. Тъй като аз ежедневно работя с палци - професията ми е такава все пак. И мога да кажа, че на практика всеки ден съм репетирала за поставянето на рекорда. 

В самия ден екипът, с който работих, беше много готин, с чудесна енергия. Те всъщност много ми помогнаха да се справя с това предизвикателство."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама