Цветомира Богданова: Съдбата ми се усмихва, когато и аз го правя


Цветомира Богданова: Съдбата ми се усмихва, когато и аз го правя

Обичаме слънчевите и предприемчиви жени, които вярват в доброто и се стараят да го правят всеки ден. Днес ще ви запознаем с Цветомира Богданова, която сама се определя като "щастлива жена с късмет". Преди да излезе в дълго майчинство е работила като Мениджър проекти в уеб компания - много динамична и интересна професия, която я е научила колко деликатни са взаимоотношенията, когато работиш в екип и с различни клиенти. От около година се занимава с разработването на нов бранд, насочен към жените и се стреми да изгради малка и добре работеща компания.

Опиши се с 3 думи.

Цвят, желание и обич.

Кафе или чай и по колко?

Едно кафе с много мляко, между 6:30 и 07:00, всеки ден.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Концентрация, списък със задачи и ключове за кола.

Каква искаше да станеш като малка?

От касетофонен запис от първи клас, става ясно, че съм искала да стана журналист. Като студент, записах втора специалност Журналистика и още на първия месец разбрах, че не ставам за тази работа.

А стана?

Станах няколко неща: Педагог по образование и душа, Секретар и търговски представител, Мениджър проекти в уеб компания, Майка на две деца и създател на нов бранд за продукти за жени.

Ти си създател на кърпите за коса Aglique. Как и кога се роди идеята за тях?

Идеята се появи преди около година. Дъщеря ми е с много дълга и гъста коса, която се къпе, суши и сресва доста трудно. С обикновена хавлиена кърпа, след баня настава едно търкане и оплитане на косата, последвано от крясъци: “Скубеш ме, престани” - и така вече 8 години. И ето, че се роди Aglique - кърпата, която се увива около косата, закопчава се с копче и я попива, без да я оплита. Лесно и практично. Започнах да шия прототипи от обикновени кърпи, които тествах на мен и на дъщеря ми.

Защо ги кръсти Aglique?

Зад името се крие цветето Иглика - едно от първите пролетни цветя. То цъфти в различни багри и е много нежно. Изписахме го на латиница, по този начин, за да има модерно звучене, но си пазим правото да празнуваме на Цветница.

Защо всяка жена има нужда от такъв аксесоар?

Ако сте с дълга коса, Aglique е най-удобния аксесоар за нейното подсушаване, защото прибира косата, закопчава се с красиво копче и не пада като традиционната хавлиена кърпа. Попива косата много добре и така ви спестява от времето за сешоар и намалява вредите от него. Докато стоите с Aglique на главата, можете да се движите свободно, да се гримирате, да слагате лосион за тяло или да пиете кафе. Кърпата е от качествен хавлиен памук и няма да предизвика алергии на скалпа. Произвеждат се тук в България и са със свежи дизайни.

Имаш ли си любим модел

Mon Cheri.

 

Ти самата как се грижиш за своята коса, любима домашна маска?

Косата ми обикновено е завъртяна на малък кок, но когато имам повод обичам да съм с прическа. Любимата ми маска е чисто кокосово масло. Разтапям 2 супени лъжици на водна баня, намазвам косата, слагам си Aglique и оставям да престои 1 - 2 часа. Косата става много жива и ухае приятно, дори на следващия ден.

Какво най-много харесваш в себе си?

Вярата в доброто!

А какво би променила?

Бих спряла цигарите.

Имаш две дечица, кои са най-важните неща, на които искаш да ги научиш?

Искам децата ми да са добри, но не наивни; да могат да мислят и да се отстояват. И да знаят, че щастието се случва днес и никой не им го дължи.

Три неща, които обожаваш да правиш?

Да пътувам, да чета и да се уча от хора, които могат и знаят повече от мен.

На какво не можеш да устоиш?

На мъжа ми и на хубава книга.

 Една жена трябва…

Да се усмихва и винаги да носи парфюм!

Какъв е твоят свят

Забързан, пълен с детски играчки, един изключителен мъж, добри приятели и една шевна машина.

 

 

Снимки: Славея Йорданова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама