Цветослава Митова: Какво е да живееш в къща на колела


Цветослава Митова: Какво е да живееш в къща на колела
Снимка: Цветослава Митова

Цветослава Митова и семейството ѝ изживяват мечтата си да живеят в къща на колела, а именно т.нар. caravanlife (живот в каравана). И не си представяйте просто един бус и отзад място за две единични легла. Караваната е уютна, а локациите, на които тя бива паркирана, са много, различни, интересни и вдъхновяващи.

Цветослава успешно съчетава любовта си към природата и походите сред нея с удобството и привлекателността на домашния уют.

Ето какво ни разказа тя за живота в каравана, който от приключение се превръща в ежедневие:

Защо и как избра да живееш заедно със семейството си в каравана? От колко време поддържате този начин на живот?

Ние сме семейство, което обича да е сред природата и най-вече сред дивото. Избираме места, на които няма много хора. Тази връзка с природата ни помага да израстваме, да се чувстваме в хармония, изпълнени с благодарност и любов. Разбира се, имаме си и нормален дом (апартамент), но винаги сме търсели начин да сме колкото се може повече време сред природата. Още преди да закупим караваната постоянно пътувахме с малка двуместна палатка, след появата на Борис заменихме двуместната палатка с малко по-голяма. В един момент, преди две години, се сбъдна и мечтата ни да имаме каравана. Каравана, която реновирахме с много любов и в момента е нашият уютен дом на колела. Дом, в който се чувстваме истински свободни и щастливи!

Имаше ли противоборство първоначално в детето ви да живее по този начин - в каравана?

Не! Единствено в момента иска да я заменим за кемпер. След зимното ни пътешествие с кемпер под наем остана очарован и от тогава само за това говори.

С какво т.нар "caravanlife" е по-интересен и пълноценен от обикновения живот в къща с двор, например?

С това, че постоянно може да си на различно място - сред природата или в градска среда и същевременно да си си у дома! Свобода и уют!

С какво те привлича Северозападна България?

Отговарям с една дума - спокойствието! Севрозападът не е сред най-желаните и познати дестинации за много българи. Има толкова прекрасни кътчета, които са непознати за масовите туристи, а аз и семейството ми търсим точно това. Уединение и спокойствие сред природата и тук всичко това ни е само на минути разстояние от дома.

Освен Северозападна България, кои са другите ти любими дестинации?

В България безспорно едно от най-любимите ни места са Родопите. Тяхната енергия е несравнима!

Явно пътуванията са твое хоби, нещо, което те зарежда. Всъщност винаги ли си обичала да пътуваш? Помниш ли първото си пътуване?

Пътешествията са начин да опозная себе си! Всяко пътуване или преход в планината е среща с мен самата! Зареждат ме изгревите и залезите, спокойствието и аромата на боровата гора. Винаги съм усещала, че душата ми се чувства по-смирена и вдъхновена, когато е на път или на поход, но едва след като се запознах с моята половинка (преди 6 години) започнах да пътувам повече.

Първото си пътуване или по скоро преход в планината няма да забравя никога. Беше през 2014 година. Изкачване на връх Ком. Никога преди това не бях правила преход до някой връх. В онзи етап от живота си изпитвах нуждата от коренна промяна и нова посока в живота си. Изкачвайки се на върха, усетих толкова силен прилив на енергия, чувство, което до този момент не бях изпитвала. Душата ми беше открила пътя. На върха успях да "разтоваря" много "товари"! Слизайки надолу имах чувството, че летя, бях преродена и пречистена. От този момент нататък животът ми се промени!

 

ДОЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК!

 

Интервю на Илиана Симеонова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама