Д-р Антоанета Йорданова - дерматолог по професия и душа


Д-р Антоанета Йорданова - дерматолог по професия и душа

Всички жени искаме да бъдем красиви и да се харесваме, когато се погледнем в огледалото. Според нас няма по-хубаво нещо от естествената красота, но понякога имаме нужда и от малко помощ от специалист. На това се е посветила д-р Антоанета Йорданова. Тя се занимава с медицина от 22 години, като е напълно отдадена на мисията си да се грижи за здравето и добрия външен вид на кожата ни.

Антоанета е родена в Бургас и както сама споделя: "Нося морето в душата си!". Тя е щастлива майка на дъщеря – студентка медицина в 4-ти курс и син - на 15 години в СМГ. През 2003 година започва работа във ВМА, първоначално като ординатор, а впоследствие като Началник отделение в Катедрата по Дерматология, Венерология и Алергология, където работи до преди месец. Оттогава е поела предизвикателството да развива собствена дерматологична практика с акцент – естетичната дерматология.

Наскоро тя откри собствен дерматологичен център, Skin Consult (научете повече тук), в който може да откриете най-добрите процедури за вашата кожа.

***


Аз съм...

спокойна, педантична – стремя се да изпипам всеки детайл в работата си, старая се да бъда честна и открита във взаимотношенията си с хората!

Каква искахте да станете като малка?

Криминалист или съдебен лекар – може би провокирана от детективските романи, които четях.

Кафе или чай и по колко?

Преди години бях фен на кафето, но сега предпочитам да започвам деня си сутрин с чаша билков чай, а и при всяка възможност през деня – особено през студените зимни дни.

Не излизате от вкъщи без...

мобилния си телефон

Вие се занимавате с дерматология. Как избрахте своята професия?

На пръв поглед – случайно, спечели ме за каузата ръководителят на Катедрата по дарматология на Медицинския Университет – Варна, проф. Златко Пенев, който за съжаление не е вече между нас. Изключително съм благодарна и на моите преподаватели и асистенти в Катедрата, които ми вдъхнаха любовта към дерматологията, останала за цял живот! Затова съм убедена, че нищо случайно не се случва, че това е била моята съдба, моят път, който е трябвало да поема! Не бих си и представяла дори да работя нещо друго!

Какво ви дава и какво ви отнема работата ви?

Много повече ми дава, отколкото ми отнема. Работата ми доставя огромно удоволствие, удовлетворение, непрекъснато ме провокира да чета и да се усъвършенствам! Това е най-голямото щастие за всеки човек в професионален план! В този смисъл аз се чувствам щастлив човек и мога да правя компромиси с това, което работата ми отнема!

Наскоро открихте собствен кабинет по естетична дерматология. Как решихте да направите тази крачка и какво ви коства това?

Крачката определено не беше лесна, дълго обмислях решението си! След 12 години работа в Клиниката, в болница като ВМА, не е лесно да я напуснеш! В един момент обаче ангажиментите ми станаха твърде много, напрежението също и решението дойде от само себе си!

Коя е най-често желаната процедура от жените?

Филърите на база хиалуронов гел, доказали през годините своята ефективност и безопасност, са най-често търсената процедура – за попълване на устни, бръчки, скули, околоочен контур, хидратация и лифтинг на кожата в областта на лицето, шията, деколтето и ръцете.

Кои са най-големите грешки, които допускаме относно грижата за лицето?

Употребата на тежък грим от най-ранна тинейджърска възраст е тенденция, която се забелязва напоследък. Наслояването на дебел слой кремове, пудри, фон дъо тен и друг тип декоративна козметика, води до поява на т.нар. ретенционно акне – форма на акне, при която преобладават комедоните, които впоследствие се възпаляват. Това мотивира младите момичета да прикриват всичко с още по-дебел слой макиаж, като така завъртат един порочен кръг, от който акнето става все по-тежко. Важно е и почистването на кожата да става с подходящи продукти. Вярно е, че на пазара има огромно разнообразие от медицинска козметика, което в известна степен е объркващо, но пък затова сме ние дерматолозите, за да помогнем и дадем професионален съвет.

А вие самата как се поддържате?

Залагам на качествена ежедневна козметична грижа и регулярно – веднъж или два пъти годишно се доверявам на колегите за деликатните промени по лицето, които възрастта ми налага.

Какво смятате за днешните норми за красота, които постоянно ни заливат от рекламите? Какво всъщност е красиво?

Не намирам за красиво застиналото като маска, безизразно лице, огромните устни и скули, неестествени за възрастта. Не случайно този смехотворен вид не се приема, обществото го отхвърля, изглежда като гротеска!

След толкова години в естетичната дерматология си мисля, че красотата е по скоро психологическа, отколкото естетична категория. Красиво е естественото излъчване, усещането за комфорт, вътрешен баланс и мир в душата! Не е нормално млади момичета да изпадат в истерия от дребен, почти незабележим дефект по лицето си. Няма по-красива жена от тази, излъчваща увереност, самочувствие, превъзмогнала своите дефекти и комплекси, обичаната жена и тази, която обича. Затова аз съм радетел на деликатните и умерени промени, натуралното излъчване, естествените черти! Най-важното е да се чувстваме добре в собствената си кожа, независимо от годините. Възхищавала съм се на жени на по 70-80 години, които изглеждат прекрасно, само защото се чувстват така, с младежки дух и бодрост.

Какво най-много харесвате в себе си?

Търпението и упоритостта, с която постигам целите си.

А какво бихте променили?

Не бих променила нищо от ценностната си система, от това, което съм! Като визия – дребни детайли, които не променят цялото.

Три неща, които обожавате да правите?

Да посещавам неизвестни и екзотични места, да шофирам любимата си кола, да се връщам всяко лято към морето, където са близките ми хора.

На какво не може да устоите?

На щастието в очите на близките ми хора, когато им доставям радост, на усмивката на малките ми пациенти, на молбата за помощ от момичето на светофара, през който преминавам всеки ден - все такива „дребни” на пръв поглед неща, които изпълват живота ми.

Как релаксирате?

С увлекателно четиво, с интересен филм, на спа-уикенд или тиха вечеря с любимите хора!

Какво бихте посъветвали нашите читателки?

Полагайте адекватни грижи за кожата си, не се стремете към радикални промени във външния си вид, заложете на естественото си излъчване, а при нужда от намеса – доверете се на професионалист.

Една жена трябва да...

бъде себе си!

 

Ако искате вашата кожа да бъде здрава и да изглежда добре, ви препоръчваме да се доверите на д-р Антоанета Йорданова. Уверяваме ви, че ще си тръгнете по-красиви от центъра й.

Нейният център по естетична дерматология Skin Consult в София се намира на бул. "България" 73, вх Б, офис 204, тел: 0886 832 998.

Повече информация за услугите, които предлага, може да научите във Facebook или в сайта й skinconsult.bg.

"Нищо не прави една жена по-красива от нейната вяра, че е красива!" София Лорен

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама