Доротея, дъщерята на София Борисова: Винаги съм искала да работя с майка ми


Доротея, дъщерята на София Борисова: Винаги съм искала да работя с майка ми
Снимка: Личен архив

Доротея Борисова е едва на 25 години, но вече може да се похвали с успехи в модния бранш. Ако се чудите защо фамилията ѝ ви звучи познато - тя е дъщеря на известната ни дизайнерка София Борисова, която е основател на бранда Romantika Fashion. Доротея е поредното доказателство, че крушата не пада по-далеч от дървото и талантът се предава. Завършила е в столицата на италианската мода - Милано, а в момента "работя заедно с най-добрия ми приятел, а именно с моята майка". А що се отнася до нейните модели - те са много различни, стилни, цветни, бляскави с красиви детайли и перфектни кройки. Вижте какво още ни сподели талантливата Доротея.

Много хора те свързват с майка ти – София Борисова, но коя всъщност е Доротея?

На първо място съм момиче с труден характер! Изключително инатлив, упорит в същото време земен и положителен човек, на когото времето никога не му стига. Пъстра личност с много хобита като: готварство, музика, пътувания, танци и най-вече - мода!

Защо реши да тръгнеш по стъпките на майка си, която е един от най-добрите български дизайнерки?

Аз съм израснала сред рокли и дантели. За мен винаги е било мечта да продължа семейния бизнес и да работя заедно с най-добрия ми приятел, а именно с моята майка.

Кои са най-важните уроци, които си научила от нея – както за света на модата, така и за живота?

За света на модата определено е това, че трябва да си изключително постоянен, да наблюдаваш тенденциите, защото те се менят със скоростта на светлината и трябва да имаш свои, оригинални идеи.

А за живота - да не мразиш никого и да обичаш себе си на първо място. Това, че най-добрият ти съветник и приятел е семейството.

Ти си завършила с отличие Академията за мода в Милано, как животът в столицата на модата те промени и защо реши да се върнеш в България и да градиш кариера тук?

Както споменах, винаги съм искала да творя и работя заедно с моята майка. Още един мотив да се върна тук е фактът, че в България няма истинска висша мода, а това, което правим ние, е именно това и трябва да бъде достъпно за българските потребители, за да имат възможност и те да се докоснат до дантели и платове на световни ателиета за висша мода.

Миналата година получи наградата "Млад дизайнер за 2022" на наградите на Code Fashion. Какво означава за теб това отличие?

Това е първата ми награда, която за мен е голямо признание за труда, който положих за изминалата година със създаването на моята първа самостоятелна haute couture колекция - Vogue 2023.

Какво наблюдаваш като зараждащи се тенденции?

Напоследък масово в България се бърка сценичното облекло с абитуриентската рокля. Вместо да заложат на стил и класа, често изглеждат пошло и не на място. Слава Богу, при нас момичетата се вслушват в съветите ни и залагат на оригинални и стилни тоалети.

Кои са дизайнерите, които те вдъхновяват и от които се учиш?

Моето вдъхновение идва от различни и много дизайнери. Следя както италиански, така и доста ливански дизайнери. Вдъхновяват ме повече техните ревюта, отколкото самите тоалети, най-голямото си вдъхновение черпя от дантелите и материите.

Как ти самата би описала моделите си?

Много различни, стилни, цветни, бляскави с красиви детайли и перфектни кройки!

А какъв е твоят стил на обличане в ежедневието?

Моят стил в ежедневието е доста кежуал, тъй като през повечето време съм в ателието и творя. Обичам да ми е удобно, докато работя, за разлика от когато излизам с приятелки. Тогава залагам на черен панталон и сако или секси рокля по тялото.

Какво най-много харесваш в себе си?

Определено ината, амбицията, енергията и сините си очи, които никога не остават незабелязани.

А какво би променила?

Бих искала да бъда по-организирана и да имам повече време за себе си.

Какъв е твоят свят?

Изключително земен, пъстър, забавен, винаги търсещ баланса между работа, семейство и приятели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама