Гримьорът Надя Сивкова: Мина модата на контурирането


Гримьорът Надя Сивкова: Мина модата на контурирането

Надя Сивкова определено е сред най-талантливите и търсени млади гримьори у нас. Под „атаката“ на нейните четки са попадали Никол Станкулова, Сантра, Яна Маринова и много, много други известни личности. Решихме да си поговорим за красотата, тенденциите и вечните класики при макиажа. Вижте какво ни разкри Надя в следващите редове.

Опиши се с 3 думи.

Амбициозна, емоционална, сънлива.

Кое е първото нещо, което правиш сутрин?

Поглеждам си работните мейли.

Кафе или чай и по колко?

Мляко с нес и бяло фрапе (зависи от сезона) в неограничени количества.

Каква искаше да станеш като малка?

Певица с лъскава черна рокля.

Ти превръщаш обикновени момичета в истински Пепеляшки. Как реши да станеш гримьор?

Не точно на шега, но не вярвах в себе си преди да мине поне година от кариерата ми на гримьор. Като че ли един ден се събудих и си казах “Аз изживявам мечта, която не съм осъзнала че имам”

Кои са най-големите грешки, които допускат жените при гримирането?

Не използват продукти по предназначение, не избират правилни продукти за своите специфични нужди. Като цяло липсва информираност и лошото е, че много от сътрудниците в магазините също не знаят точно какво предлагат.

Какви продукти използваш, за да постигнеш такива резултати? Скъпата козметика определяща ли е за цялостната визия?

Често да, особено когато става дума за основа за грим, фон дьо тен, коректор и т.н. За наистина основните неща човек е хубаво да даде повече пари. Червилото например не е нужно да е от скъпите.

Мина ли модата на така популярното „контуриране”?

Още преди година-две мина модата на тежкия контур. Аз и на курсовете, които водя казвам, че този метод е само за фотосесии и червен килим. Не е адекватно да си в тролея с бетонирано лици или на среща с любимия и да му казваш “моля те, не ме пипай, ще ми изтриеш носа” :)

Какво е модерно в момента?

Модерна е техниката строубинг - обратното на контура. При строубинга използваш повече светлоотразяващи светли продукти, които да подчертаят изпъкналите части на лицето - нос, брадичка, скули, костта под веждите. Забелязвам, че и сенки в медени цветове са много актуални.

Само след няколко месеца започват абитуриентските балове. Какви съвети би дала на момичетата по отношение на грима им в празничната вечер?

Не прекалявайте и се старайте да приличате на себе си. Не прибягвайте към тенденции и прекалено екстравагантни визии - бързо ще ви се сторят демоде.

Сватбеният сезон също наближава. Какви са тенденциите при бъдещите булки?

При булките няма тенденции, те трябва винаги да са свежи и красиви. Аз наблягам на стоубинг техниката при моите булки и много често очни линии.

Какво е за теб красотата?

Поддържаната кожа за мен е красота, естествените черти са красота.

На какво не можеш да устоиш?

На хайлайтъри.

Твоят свят… е много емоционален.

Една жена… може да покори света с правилното червило.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама