Камила Паркър: От нахална любовница до кралица консорт


Камила Паркър: От нахална любовница до кралица консорт
Снимка: Getty Images

Камила Паркър е новата кралица консорт на Великобритания, но за разлика от испанската си "колежка" Летисия, която е боготворена от своя народ, Камила може да се похвали с безразличие в най-добрия случай. 

Дълги години британците гледаха на Камила като на жената, разбила едно семейство. Тя имаше връзка с принц Чарлз по време на брака на Уелския принц с покойната принцеса Даяна. Титлата на Камила беше предмет на множество дебати. През февруари 2022 г. по случай диамантения си юбилей Елизабет Втора изрази „искреното си желание“ втората съпруга на Чарлз да носи титлата „кралица консорт“ след наследяването на трона.

Камила работеше отдадено за имиджа на британската корона години наред. С десетките си ангажименти на година тя се превърна в необходим и стабилизиращ фактор за кралското семейство.

През януари 2022 г. кралицата обяви Камила за „Дама на Ордена на жартиерата“ – най-престижния орден на британското рицарство. Но беше необходимо време – Камила и Чарлз сключиха брак през 2005 г. – за да може Камила да стигне до това отличие.

Кралицата не удостои с присъствие гражданския брак на Чарлз и Камила, сключен в Уиндзор през 2005 г.

Покойната принцеса Даяна разбира твърде бързо, че Камила е голямата любов на съпруга й. Именно Даяна измисля прякора на Камила – Ротвайлера, с който любовницата на съпруга ѝ става известна през годините. В биографията на Даяна дори се споменава за случка, я която Даяна конфронтирала Камила заради аферата ѝ с Чарлз, а на свой ред "ротвайлера" нахално ѝ отговорил - "Даяна, имаш титла, две прекрасни момчета и любовта на народа. Не можеш да имаш и Чарлз". 

Разведена, майка на две пораснали деца и баба на пет внучета, Камила е белокоса и лъчезарна жена, която се утвърждава бавно в кралското семейство. Патрон на множество организации, тя се посвещава на сфери, които са й близки – четенето, насилието срещу жените. Опитва се да посещава кризисните центрове колкото е възможно по-често, предвид ангажиментите й зад граница – това споделя самата тя пред сп. „Вог“.

По време на пандемията от коронавирус Камила основа читателски клуб в Инстаграм, където даваше препоръки и представяше автори.

Съпругата на новия крал, която е на 75 години, се интересува от здравословен начин на живот, от животни, обича градинарството. Чувството й за дълг, чувството за хумор, простотата в поведението й бавно сломиха съпротивата на британците. Днес тя е по-популярна, но въпреки това остава сред най-малко обичаните членове на британското кралско семейство – според социологически данни от 2022 г. събира едва 40% одобрение. По-малко от половината британци миналата година желаеха да я видят като кралица. При все това много от тях отчитат позитивното й въздействие върху съпруга й Чарлз.

„Хората си дават сметка, че Камила е идеална съпруга. Тя и Чарлз работят прекрасно в екип“, обясни кралският коментатор Ричард Фицуилямс пред АФП.

КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КАМИЛА, ВИЖТЕ ТУК

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама
Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама